Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da KJP Centar Skenderija u terminu od 14. do 16. 12. 2017. godine, organizuje specijaliziranu sajamsku manifestaciju:  

4. SAJAM PRIVREDE, POLJOPRIVREDE I ZANATSTVA
41. SAJAM ROBA ŠIROKE POTROŠNJE

Sarajevosajam

Centar "Skenderija" je simbol grada Sarajeva i od osnivanja 1969. godine, pruža usluge organizacije priređivanja nacionalnih i međunarodnih sajmova. Svojim aktivnostima doprinosi razvoju poslovanja i osavremenjavanju postojećih privrednih kapaciteta na području Bosne i Hercegovine. Organizacijom sajma i osmišljenim promotivnim aktivnostima nudimo priliku izlagačima, institucijama, organizacijama, komorama, strukovnim udruženjima, finansijskim institucijama i potencijalnim konzumentima proizvoda iz navedenih oblasti, da se prezentiraju i predstave svoju ponudu.
Najveća pažnja biće posvećena razvoju sektora malog i srednjeg poduzetništva kao generatoru regionalnog i lokalnog rasta i razvoja jer angažuju lokalnu i regionalnu infrastrukturu i zapošljavaju lokalnu radnu snagu. To se prije svega odnosi na smanjenje stope nezaposlenosti, poticanje privrednog oživljavanja slabije razvijenih kantona, doprinos izvozu, poticanje lokalne ponude, povećanje lokalnih prihoda i dr.
Izložbeni program Sajma obuhvata proizvode i usluge iz oblasti:
    Poljoprivrede (ratarstvo, stočarstvo i ribarstvo)
    Prehrambene industrije (mlinsko-pekarska industrija, konditorska industrija, industrija za preradu i proizvodnju ulja, Industrija za preradu voća i povrća, mljekarska industrija, industrija za konzerviranje ribe, mesnoprerađivačka industrija i industrija pića)
    Široke potrošnje  (kozmetika, kućna hemija, mali kućni  aparati, računari, televizori, odeća i obuća)
    Proizvodnje ambalaže
    Stari zanati i kućna radinost
Očekivani ciljevi i rezultati sajamskog projekta:
    Prikazati najnovija domaća i regionalna tehnološka i kreativna dostignuća
    Prilika da se na jednom mjestu objedini više segmenata privredne djelatnosti
    Promocija pozitivnog odnosa prema poduzetništvu
    Poticanje međusobne saradnje i povezivanje subjekata malog i srednjeg sa velikim poduzetnicima
    Regionalno povezivanje bh. privrednih subjekata sa privrednicima iz okruženja
    Upoznavanje stručne i druge javnosti s mogućnostima ulaganja, poticajnim mjerama te tradicijom malog i srednjeg poduzetništva u BiH
Pozivamo Vas da učestvujete na Sajmu - biće to zaista izuzetna prilika da pred brojnim posjeticima promovirate svoj program, ostvarite poslovne ciljeve  i osobno zadovoljstvo.
Registracija učešća vrši se dostavom prijave, i to: putem protokola preduzeća, poštom ili putem e-mail adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Kontakt:
Amira Bojčić dipl.ecc. (Projekt menadžer)
Tel: +387 33 219-624
Fax: +387 33 445-156
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

privredna kretanja

pravilnik posl

sajmovi b

pruga