Poštovani,


U cilju popularizacije govedarstva i razvijanja takmičarskog duha Zemljoradnička zadruga „GRAČANKA“ Gračanica u partnerstvu sa opštinama Gračanica i Doboj Istok planira održati Osmu izložbu stočarstva Gračanica i Doboj Istok 2017 koja će se održati 07.10.2017 godine u Stjepan Polju, na nogometnom igralištu.

stocarstvo 2


U skladu sa programskim aktivnostima zadrugari i kooperanti zadruge i drugi poljoprivredni proizvođači sa područja opštine Gračanica i Doboj Istok i ostalih susjednih opština Srebrenik, Gradačac, Živinice, Kalesija, Doboj, Tešanj i Žepče predstavit će posjetiocima najkvalitetnija mliječna grla, rasplodne junice, mlade junice, žensku i mušku telad, ovnove, konje i druge proizvode sa naših područja.

stocarstvo 1


Pored promocije izložba ima i takmičarski karakter.

Na navedenoj manifestaciji učestovat će i izlagači ostalih vrsta stoke, kao i dobavljači repromaterijala, proizvođači stočne hrane i dr. koji će imati priliku da izlože svoje proizvode i vrše promociju istih,a neki su već potvrdili svoje učešće. Takođe predstavit ćemo i neke kulturne i tradicijske vrijednosti ovog kraja.

Pozivamo Vas da u skladu s Vašim mogućnostima pomognete uspješnoj organizaciji navedene manifestacije na žiro račun broj: 1542001100122509.

Kontakt osobe: Adem Džafo, tel. 061/896-950
Refik Ahmuljić, tel. 062/393-868
Opširnije informacije na web stranici – www.gracanka.ba i u priloženom programu manifestacije.


S poštovanjem,
Predsjednik org. odbora
Adem Džafo dipl.ing.polj.


   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

privredna kretanja

pravilnik posl

sajmovi b

pruga