Publikacija pod nazivom “TUZLANSKI KANTON – VAŠ POSLOVNI PARTNER” čiji je izdavač Kantonalna privredna komora Tuzla prestavlja veliku pomoć svim privrednicima i svima onima koji imaju namjeru poslovati na području TK-a, na bilo koji način i u bilo kojoj mjeri.

Također, predstavlja i jednu veliku bazu podataka koji svima olakšavaju krstarenje privredom kantona. Ujedno, izdavanje publikacija “TUZLANSKI KANTON – VAŠ POSLOVNI PARTNER” od ideje do realizacije, predstavlja i jedan u nizu uspjeha Kantonalne privredne komore Tuzla, uspjeh koji je u ravni sa brojnim uspjesima zabilježenim u posljednje vrijeme.

Ova publikacija ima za cilj da predstavi privredu Tuzlanskog kantona. Urađena je trojezično i vlastitim snagama stručne službe Komore. Ujedno, Kantonalna privredna komora Tuzla ovom publikacijom otvara proces u kojem želi biti partner postupku približavanja EU.

Ideja vodilja za ostvarivanje jednog ovakvog projekta bila je želja da se prezentuju mogućnosti TK i predstave mala i srednja preduzeća.

Uz osnove podatke o privrednim subjektima, u publikaciji se nalaze i svi važniji podaci o Tuzlanskom kantonu kao što su podaci o geografskom položaju, ortografiji, klimi, hidrografiji, mineralnim bogatstvima, površini, stanovništvu.

Publikacija također donosi jedan precizno i detaljno urađen pregled strukture privrede kantona sa osnovnim podacima o granama: rudarstvo i industrija, poljoprivreda, šumarstvo, vodoprivreda, saobraćaj i komunikacije, trgovina, stambeno komunalne djelatnosti, finansijske usluge (banke i osiguranja) te istraživanje i razvoj. Uvršteni su i najnoviji podaci o zaposlenosti i nezaposlenosti na području kantona kao i indeks cijena i troškova života. Značajna poglavlja publikacije svakako su ona koja daju odgovore na pitanja kako i zašto poslovati sa Bosnom i Hercegovinom odnosno Tuzlanskim kantonom. Uz ostale podatke o TK-u, predstavljen je i platni te poreski sistem. Kako je Kantonalna privredna komora Tuzla servis i vrlo značajna karika u lancu privrednih subjekata, u publikaciji su predstavljeni zadaci i funkcije komore, njena orgnizacija kroz Udruženja i stručnu službu te glasilo komore "Komorski informator". Najveći dio publikacije pod nazivom "Tuzlanski kanton - vaš poslovni partner" posvećen je najvažnijim podacima o značajnijim privrednim subjektima sa područja kantona, podacima koji su od velikog značaja za sve one koji su prepoznali svoj interes u poslovanju i ulaganju na ovom području.

Sastavni dio publikacije je promotivni film “TURISTIČKA PONUDA TK”. Film je to koji je urađen na bosanskom, engleskom i njemačkom jeziku i koji je autorsko djelo Kantonalne privredne komore Tuzla u kooprodukciji sa FTV. Ovaj film je još jedna potvrda da TK posjeduje veliko turističko bogatstvo.

Publikaciju pod nazivom “TUZLANSKI KANTON – VAŠ POSLOVNI PARTNER”, i promotivni film “ TURISTIČKA PONUDA TK” svi zainteresovani mogu nabaviti u Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla po cijeni od 25 KM.


   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

privredna kretanja

sajmovi b

pruga