logo tekst 6     

          Nastavljen je niz aktivnosti u Komori koji je počeo prvim danima 2017. godine. I mart i april su obilovali posjetama, sastancima, prezentacijama, radionicama, sjednicam odbora, sajamskim aktivnostima.
Krenuvši redom, kako je posloženo u našoj novini “Komorski informator” broj 3 i 4, izdanje za mart/april, ističu se posjete turskih delegacija. U navedenom periodu bilježimo posjete privrednika iz tri turska grada a koje su organizovale njihove privredne komore. Prvo su nas posjetili privrednici iz grada Mus, pa iz Aksaraja i na kraju iz Adane. Raduju posjete a raduje i njihova želja da se uspostave kontakti, ojača saradnja, naprave novi poslovni dogovori.
     U komori je održano i niz sjednica odbora komorskih udruženja. Ističe se po značaju za cjelokupnu privredu Tuzlanskog kantona sastanak organizovan u Udruženju za industriju, energetiku i rudarstvo a na temu "Plan investicija u rudnicima uglja na Tuzlanskom kantonu i Termoelektrani Tuzla". Izvršni, investicioni i tehnički direktori rudnika Banovići, Kreka i Đurđevik te Termoelektrane Tuzla, predočili su investicione i poslovne planove privrednih okosnica Kantona, velikom broju zainteresovanih za krucijalnu temu kada je u pitanju nastanak, opstanak i razvoj Tuzlanskog kantona.
     Konzul savjetnik Generalnog konzulata Republike Hrvatske g. Josip Čular bio je u službenoj posjeti Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla.
     Kantonalna privredna komora Tuzla i Visoka škola CMS – Centar za multidisciplinarne studije, vođeni željom i potrebom za uspostavljanjem međusobne saradnje u oblasti obrazovanja i struke, potpisali su sporazum o međusobnoj saradnji.  
     Ambasada Republike Češke u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Privrednom /Gospodarskom komorom Federacije Bosne i Hercegovine i Privrednom komorom Republike Srpske, te Kantonalnom privrednom komorom Tuzla, organizovala je seminar pod nazivom „Predstavljanje tehnologije tretmana prečišćavanja otpadnih voda pomoću vještačkih močvarišta“.
     Vanjskotrgovinska komora BiH u suradnji sa Kantonalnom privrednom komorom Tuzla, uz podršku Predstavništva fondacije Konrad Adenauer u BiH organizira seminar na temu „Brendiranje i promocija - kako biti prepoznat na EU tržištu“.
     U saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), organizovala je Komora  prezentaciju „Predstavljanju programa podrške EBRD razvoju malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini - Usklađivanje sa EU direktivama i standardima u oblasti zaštite na radu, zaštite okoliša/životne sredine i sigurnosti i kvaliteta proizvoda“.
     Bosna Bank International / BBI VIP Business Club u saradnji sa Kantonalnom privrednom komorom Tuzla organizator je radionice sa temom “Priprema projekata za učešće na SARAJEVO BUSINESS FORUMU-2017. godine.
     Privreda TK, kao već prepoznatljiva sajamska postavka, bila je prisutna na sajmovima u Virovitici i Gračanici a u pripremi je nastup na sajmu u Lukavcu.
     “Komorski informator” vam donosi još niz informacija o javnim raspravama, o uspjesima privrednih subjekata sa područja Tuzlanskog kantona, slučaju Agrokor...

Kompletan sadržaj novog broja Komorskog informatora, klikom na sliku...

Komorski3 4