logo tekst 6     

 

„LJUT 2023“ – „28. ljetni univerzitet Tuzla“, biće održan u periodu od 29.5. – 1.7.2023. godine u organizaciji Univerziteta Tuzla. Centralna tema „Ljetnog Univerziteta“ je „Obrazovanje za održivi razvoj“.

U sklopu manifestacije „LJUT 2023“ predviđeni su brojni sadržaji koji će studentima, zaposlenicima i široj društvenoj zajednici omogućiti sticanje novih znanja i razvoj dodatnih vještina, umrežavanje, promociju naučno-istraživačkog rada, aktivizma, a sve to uz druženje, sport, umjetnost i zabavu.

prva sedmica karijere

„LJUT 2023“ počinje „Prvom sedmicom karijere“ koja će biti održana od 29. do 31.5.2023. godine. Ova manifestacija dešava se prvi puta na Univerzitetu u Tuzli, a biće realizovana u partnerstvu sa Kantonalnom privrednom komorom Tuzla i privrednim subjektima Tuzlanskog kantona.

U sklopu „Prve sedmice karijere“ predviđene su brojne radionice, paneli i drugi sadržaji u cilju osiguravanja direktnog kontakta između privrednih subjekata, srednjoškolaca, studenata i akademske zajednice u cjelini. Neke od interesantnih aktivnosti usmjerenih na povezivanje studenata i poduzetnika su: karijerni korzo, brzi intervjui sa poslodavcima, susreti alumnista, promocije studentskih projekata, prezentacije uspješnih karijera, iskustva iz prakse, itd.

Pored navedenog, Prva sedmica karijere će biti i mjesto otvorene diskusije o zakonodavnim rješenjima za promovisanje i unaprjeđenje pitanja vezanih za stručnu praksu, volontiranje, te usklađivanje obrazovanja sa potrebama tržišta rada.

Manifestacija „LJUT 2023“ – „28. ljetni Univerzitet Tuzla“ i „Prva sedmica karijere“ biće najavljeni na konferenciji za novinare koja će biti održana u srijedu 23. novembra sa početkom u 12,oo sati u velikoj sali Kantonalne privredne komore Tuzla.