logo tekst 6     

 - Nova USIM kartica umjesto stare SIM -

Iskoristite promo akciju od 1. aprila do 1. juna 2019. godine i svoju SIM karticu BESPLATNO zamijenite novom, naprednijom USIM karticom.

Akcija je namijenjena:

·         postojećim prepaid i postpaid korisnicima mobilne mreže BH Telecoma, te korisnicima postojećih Moj Combo i studentskih paketa, koji tokom akcije pređu na jedan od novih pretplatničkih extra mobilnih paketa BH Telecoma/ili na neki od novih paketa sa kombinovanim načinom plaćanja: Student NET, Student NET+ Combo NET, Teen i Assistan

·         novim pretplatnicima mobilne mreže BH Telecoma koji zasnuju pretplatnički odnos tokom akcije

·         korisnicima drugih mobilnih operatera koji prenesu broj u mrežu BH Telecoma tokom akcije

·         korisnicima Moj izbor/Top Tim/Biz izbor usluga koji podnesu zahtjev za zamjenu na USIM kartice

 
USIM kartica vam omogućuje korištenje 4G mreže i veći kvalitet korištenja usluga BH Telecoma.

Zahtjev za  novu USIM  karticu možete podnijeti na svim prodajnim mjestima BH Telecoma.

Moja priča.

BHTelecom4G

- Prezentacija 4G+ BH Telecoma, klikom na sliku gore... -

Bosna i Hercegovina je dobila 4G mrežu mobilnih komunikacija. Posljednja država u Evropi prelazi na moderni sistem prijema i slanja sadržaja posredstvom mobitela kroz unaprijeđeni sistem 4G+. To znači da brzina prijema i slanja sadržaja može dostići čak i više od jednog gigabajta u sekundi. U odnosu na standardni 4G, to je deset puta više.

Uz to, verzija 4G koju uvodi „BH Telecom“ donosi i bitno manja odgađanja slanja saobraćaja nego kada se saobraćaj odvija standardnom 4G mrežom. Kašnjenja u odlasku i prijemu mjere se u mikrosekundama. Sarajevo je prvi grad u kojem će se 4G+ početi koristiti, a ubrzo će to iskusiti i Mostar, Tuzla i ostali gradovi u BiH. Do kraja godine, najmanje 60% BiH imat će pokrivenost signalom 4G Plus.

"Tehnologija 4G+ omogućava istovremeno korištenje više kanala za komunikaciju mobilnog uređaja s baznom stanicom, pa korisnici ostvaruju nekoliko puta veće brzine od onih koje se postižu u standardnoj 4G mreži. Da bi bile iskorištene sve prednosti mreže 4G+, potrebno je imati 4G SIM karticu i telefon koji podržava ovu tehnologiju, kao i biti u zoni pokrivanja 4G+ signalom. Tehnologija koja se koristi da bi se omogućile još veće brzine i trenutno učitavanje sadržaja, kombiniraju dvije frekvencije s kojih se emitira signal mobilne telefonije", pojašnjavaju iz „BH Telecoma“.

Kako je rečeno, „BH Telecom“ je spreman za zamjenu SIM kartica, za šta je potrebno najviše pet minuta na svakom od šaltera „BH Telecoma“ ta usluga se uradi gratis. "Poduzete su sve mjere kako ne bi bilo gužvi", poručuju iz„BH Telecoma“. Uvođenjem 4G+ mreže, BiH je premostila dosadašnju zaostalost za ostalim evropskim državama, ali i došla korak bliže signalu 5G. Njega u ovom momentu koriste samo stanovnici Južne Koreje, koja je početkom ovog mjeseca pustila ovu vrstu usluge u široku upotrebu.