logo tekst 6     


Privredna komora USK organizira 17. Međunarodni sajam  ekologije – EKOBIS 2019,  koji će se održati u Bihaću od 12. do 15.09.2019. godine. Više od desetljeća MEĐUNARODNI SAJAM EKOLOGIJE- EKOBIS je najpoznatija i najposjećenija privredna i ekološka manifestacija u široj regiji. Ovaj status EKOBIS održava kreiranjem pozitivnog poslovnog ambijenta, kroz visoke usluge poslovnog umrežavanja izlagača i posjetitelja, ali i organizacijom svih drugih sadržaja i poslovnih događanja prilagođenih potrebama i željama izlagača. U proteklih 16 godina  na ovom sajmu  se predstavilo više od 3000 izlagača iz 18 zemalja, a sajam  je posjetilo preko 200 000 posjetitelja. Ovim brojkama svakako treba dodati i preko 500 uspješno realiziranih pratećih sadržaja. Osim toga, sva sajamska događanja prate najznačajnije medijske kuće u regiji. Sve ovo su dobri argumenti da Vas pozovemo da na vrijeme rezervirate Vaš izložbeni prostor, ali i da prijavite aktivnosti vezane za prateće sadržaje (promocije, prezentacije, degustacije, okrugle stolove i ostale sadržaje).

Ekobis


Organizator Međunarodnog sajma ekologije – EKOBIS je Privredna komora Unsko-sanskog kantona. Ona je nevladina, neprofitna asocijacija privrede Unsko-sanskog kantona, čiji se korijeni vežu za početak druge polovine dvadesetog stoljeća.
Kao vodeće privredna asocijacija na Unsko-sanskom kantonu, PK USK zastupa interese poslovne zajednice u odnosima sa zakonodavnom i izvršnom vlasti, promovira i povezuje privredu Unsko-sanskog kantona s domaćim i međunarodnim poslovnim okruženjem, potiče poduzetništvo, strana ulaganja, uvođenje standarda kvaliteta i zaštite okoliša, educira i informira članstvo o aktuelnim privrednim kretanjima te podiže sveukupni nivo spremnosti privrede USK za pristup Evropskoj Uniji.
Način i principi rada u PK USK u potpunosti odgovaraju principima koje se provode od strane privrednih komora u drugim državama regiona i Evropske Unije. Privredna komora USK razvila je suradnju s mnogim komoroma i drugim poslovnim institucijama u širem okruženju i do danas je potpisala preko 30 ugovora o suradnji s BiH i Evropskim privrednim komorama.
Pratite sve aktivnosti vezane za organizaciju sajma na stranici Privredne komore USK www.pkusk.com.

Zahvaljujući dobroj međukomorskoj saradnji, Komora Tuzla je obezbijedila za svoje članice besplatan odgovarajući izložbeni prostor. Za prijave i sve dodatne informacije kontakt osoba: Dino Kalesić,061/164-311, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..