logo tekst 6     

- Turistička zajednica Tuzlanskog Kantona -

tztksvdanturizma

Povodom nastavka obilježavanja Svjetskog dana turizma sa posebnim motom: "Turizam i radna mjesta, bolja budućnost za sve", na inicijativu TZTK, upriličen je sastanak u Turističko ugostiteljskoj školi Tuzla.

Sastanku su prisutvovali: savjetnica TZTK doc.dr.sc. Merima Aljić, direktor Turističko-ugostiteljske škole gospodin Jasmin Imamović, pedagog Alija Mrkonjić, profesorice: Svjetlana Bogdanović Kuret i Miranda Cvijanović.

Radni sastanak je imao za cilj da se mladom, budućem turističko ugostiteljskom kadru, prezentiraju procesi rada u ugostiteljskom objektu, što je rado prihvaćeno od menadžementa turističko ugostiteljske škole. Dogovoreno je da će se 03.10. 2019.godine obaviti posjeta kompaniji "Uni Bristol – hotel Melain. Laganom šetnjom do hotela bit će posjećana i autetčna mjesta gradske jezgre Tuzla sa kratkom prezentacijom.

U narednim danima, povodom dana "Otvorenih vrata", Turistička zajednica biti domaćin učenicima Turističko-ugostiteljske škole, gdje će učenici moći dobiti informacije o turističkim resursima našeg kantona.