logo tekst 6     


Tuzlanski kanton u potrazi je za bankom s kojom će realizirati plasman kreditne linije uz subvencioniranje dijela kamatne stope iz sredstava Budžeta za 2019. godinu privrednim subjektima sa područja ovog kantona.

Kako se navodi u danas objavljenom javnom pozivu, planirano je plasiranje kreditne linije uz subvencioniranje dijela kamatne stope u visini od 3% privrednim subjektima sa područja Tuzlanskog kantona, s ciljem pokretanja ili unapređenja poslovne aktivnosti.

VLADA TK LOGO3

Vlada Tuzlanskog kantona obezbijedila je sredstva za subvencioniranje kamatne stope u Budžetu TK za 2019. godinu sa Escrow računa u ukupnom iznosu od 1.000.000,00 KM, dok će izabrana Banka biti u obavezi obezbijediti kreditna sredstva privrednim subjektima.

Ponuđena kreditna linija treba da obuhvata namjenske kredite za stalna i obrtna sredstva (stalna minimalno 70 posto a obrtna maksimalno 30 posto), uz mogućenost i drugačijeg omjera, po odobrenju Ministarstva.

Najviši iznos po korisniku ne može biti veći od dva miliona KM.

Novi javni poziv, koji je otvoren u narednih četrnaest dana, slijedi uspješnu realizaciju projekta iz prošle godine, kada je Sparkasse bank BH plasirala 25,1 mil KM, uz subvenciju Vlade TK u iznosu od 1,1 mil KM.