logo tekst 6     


Kantonalna privredna komora Tuzla je zajedno sa svojim članicama Majevica dd – Corn flips i Kobens – Kristal voda, bila gost Osnovne škole Sjenjak. Cilj posjete je razgovor sa osnovcima o značaju kupovine i korištenja domaćih proizvoda.

malipoduzetnik1

"U okviru sekcije Mali poduzetnik razgovarali smo o značaju kupovine domaćih proizvoda. Sa učenicima smo razgovarali o tome šta su to domaći proizvodi, zašto je bitno da ih kupujemo i kako da ih prepoznamo. Pričali smo o značaju zdravlja i koliko je voda bitna za život, kako se proizvodi i zašto je bitno izabrati domaću. I u narednom periodu planiramo nastaviti sa ovim vidom promocije domaćih proizvoda među školskom populacijom kako bismo još od najranijih dana kod njih razvili svijest o značaju kupovine domaćih proizvoda", izjavila je Edina Kurtić rukovodilac sektora udruženja u Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla.

malipoduzetnik2

Predstavnici kompanije Majevica su govorili o svojim proizvodoima, pojasnili učenicima kako se prave čips i smoki i na kraju, obradovali učenike OŠ Sjenjak prigodnim poklonima.