logo tekst 6     

 

Zaključkom Doma naroda Parlamentarna Federacija BiH broj: 02-02-196/18 od 20.04.2018. godine kao i Zaključkom Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH broj: 01-02-196/19  od30.09.2019.godine zadužena je Vlada Federacije BiH kao predlagač, odnosno Federalno Ministarstvo okoliša i turizma kao obrađivč zakona da u roku od 60 dana organizuje i provede javnu raspravu s ciljem izrade  prijedloga Zakona.

JavnaRasprava

U cilju izrade što kvalitetnijeg teskta prijedloga Zakona o ugostiteljstvu Federacije BiH, pozvana su nadležna kantonalna ministarstva za oblast turizma i ugostiteljstva kao i ostale insitucije da se u zajedničkoj saradnji uključe u proces organizacije i održavanja javne rasprave.
Udruženje trgovine, ugostiteljstva i turizma Kantonalne privredne komore Tuzla, poziva sve institucije, pravna i fizička lica sa kantonalnog nivoa zainteresirane  za oblast ugostiteljstva, da uzmu učešće i eventualno dostave svoje prijedloge i primjedbe na Nacrt zakona (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).
Javna rasprava će biti održana u petak 13.12.2019. godine sa početkom u 13,oo sati u velikoj sali Kantonalne privredne komore Tuzla.

Tekst Nacrta zakona o ugostiteljstvu Federacije BiH, klikom na sliku...