logo tekst 6     


- Projekat „Kako upravljamo kvalitetom zraka u gradu Tuzli“ -

DiRzavrsna


U Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla je održana završna radionica projekta „Kako upravljamo kvalitetom zraka u gradu Tuzli“.
Projekat implementira Društvo za istraživanje i razvoj DIR u okviru javnog poziva Centra za razvoj i podršku CRP Tuzla “GreenWorks – ZeleniRadovi, uticaj civilnog društva na smanjenje zagađenja zraka i zemljišta” Projekat finansira Evropska unija - Programa podrške civilnom društvu i medijima za Bosnu i Hercegovinu 2019. – Podrška postojećim i novoosnovanim mrežama OCD-a u različitim oblastima.

Na završnoj radionici prezentirani su rezultati projekta (projektni tim DIR-a) kroz promotivnu brošuru „ Kako upravljamo kvalitetom zraka u gradu Tuzli“, te primjeri pozitivne prakse primjene mjera energijske efikasnosti EE i obnovljivih izvora energije (OIE) pozvani građani, te predstavnici obrazovnih institucija, instituta , volonteri, predstavnici MSP, predstavnici OCD-a su imali prilike da prezentiraju svoja iskustva kroz učešće u projektu, ali i ideja za nastavak saradnje ostvarene kroz projekt i zajedničkog rješavanja problematike upravljanja kvalitetom zraka u Gradu i nakon završetka projekta. Svim ključnim učesnicima su podijeljeni certifikati o učešću u projektu
Promotivni materijali (letak i brošura ) su dostupni na web stranici DIR-a, www.istraz.org