logo tekst 6     

- “Kad je odmor nije teško” -

 BGturizamHoreca

“Kad je odmor nije teško” slogan je 44. međunarodnog sajma turizma koji je otvoren u Beogradu, a među izlagačima iz više od 25 zemalja je i zajednička postavka Kantonalne privredne komore Tuzla pod nazivom "Privreda TK".

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić prisustvovao je otvaranju 44. Međunarodnog sajma turizma na Beogradskom sajmu.

Sajam je svečano otvorio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, a među zvanicama su bili ministri Vlade Srbije, kao i ambasadorka Kine Čen Bo.

Ovogodišnji sajam turizma održava se pod sloganom „Kad je odmor, nije teško”, a zemlja partner ovogodišnjeg sajma je NR Kina.

Predsjednik Vučić je rekao da će sve koji dođu u Srbiju dočekati dobrodošlica, te istakao da je prihod od turizma porastao na dvije i po milijarde evra.

– Tokom posljednjih godina napravljeni su veliki pomaci kada je turizam u pitanju, ali i dalje postoje stvari koje mogu da budu značajno unaprijeđene – rekao je Vučić.

Na Međunarodnom sajmu turizma i Međunarodnom sajmu hotelsko-ugostiteljske opreme Horeka – Oprema, koji će biti održani do 26. februara, učestvuje oko 350 izlagača iz 33 države, među kojima je i osam novih država sa afričkog kontinenta.

Posjetioce sajma i ove godine u halama 1, 1A i 4 Beogradskog sajma očekuje raznovrsna turistička ponuda i veliki broj popularnih svjetskih destinacija.

Na srbijanskom tržištu najomiljenije su destinacije Turska, Grčka, Crna Gora, Tunis, Bugarska, Hrvatska, Cipar, Slovenija, Bosna i Hercegovina te otočke destinacije Maldivi, Sao Tome & Principe.

Pozivajući goste iz cijelog svijeta da posjete Srbiju, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić je dobrodošlicu poželio turistima iz Kine, rekavši da ih “nitko u Europi tako raširenih ruku neće dočekati kao u Srbiji”.

Na sajmu sudjeluju najznačajnije turističke agencije, hoteli, turistički centri, transportne kompanije i međunarodni turistički operatori.