logo tekst 6     


- Javni poziv za učešće na edukaciji o pripremi poslovnih planova za Poljoprivredno-prehrambeni sektor u okviru EU4Agri projekta -

eu4agri logo
- Prijavni obrazac, klikom na sliku... -

Edukativno-konsultantska kuća “FINconsult” d.o.o. Tuzla poziva sve zainteresirane osobe sa mjestom prebivališta na području Bosne i Hercegovine, koji pružaju ili namjeravaju pružati konsultantske usluge izrade poslovnih planova za potrebe poljoprivredno-prehrambenog sektora, kao i zainteresovane poljoprivredne proizvođače ili prerađivače prehrambenih proizvoda, da se prijave za učešće na obuci „PRIPREMA POSLOVNIH PLANOVA ZA POLJOPPRIVREDNO-PREHRAMBENI SEKTOR”.
Javni poziv se objavljuje u okviru projekta EU4AGRI, koje finansira Evropska unija, a zajednički implementiraju Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) i Češka razvojna agencija. Kroz ovaj program edukacije podržava se razvoj kapaciteta u oblasti poslovnog savjetovanja i konsaltinga, sa ciljem unapređenja pristupa raspoloživim investicionim sredstvima poljoprivrednim proizvođačima, prerađivačima prehrambenih proizvoda i stanovništvu ruralnih područja u BiH.

PREDMET JAVNOG POZIVA
Podrška zainteresovanim licima sa područja Bosne i Hercegovine koji pružaju ili namjeravaju pružati usluge konsaltinga ili koji vode ili namjeravaju pokrenuti vlastiti biznis iz oblasti poljoprivredne proizvodnje i prehrambene industrije.

SADRŽAJ EDUKACIJE
Edukacija „Priprema poslovnih planova za poljoprivredno-prehrambeni sektor“ će polaznicima pružiti priliku da usvoje ili unaprijede znanja i vještine konsaltinga u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, te da vlastite ili poslovne ideje svojih budućih klijenata pretoče u poslovne poduhvate prikazane kroz poslovne planove.
Edukacija će trajati najmanje 60 radnih sati u okvirnom vremenskomi period od 2 do 3 mjeseca.
Edukacija je besplatna za sve učesnike, a uključuje teorijski i praktični dio. Svi učesnici edukacije će dobiti potreban nastavni materijal, kao i certifikat o uspješnom pohađanju obuke. Očekivani broj učesnika je najmanje 20.

Edukacija će biti realizovana u prostorijama Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra Tuzla, na adresi: Mitra Trifunovića Uče 9, 75 000 Tuzla.

CILJNA GRUPA:
Na Javni poziv se mogu prijaviti sve zainteresovane punoljetne osobe sa područja Bosne i Hercegovine, koje nude ili namjeravaju nuditi usluge pripreme poslovnih planova u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, te svi koje imaju poslovnu ideju i žele pokrenuti vlastiti posao. Na Javni poziv se mogu prijaviti i zaposlenici u zemljoradničkim zadrugama, poljoprivrednim gazdinstvima, računovodstvenim i savjetodavnim agencijama, odnosno ekonomisti i agronomi iz tih kompanija.

Naročito ohrabrujemo mlade nezaposlene diplomirane ekonomiste i inženjere agronomije koji se nalaze na evidenciji nezaposlenih, a u svrhu poticanja zapošljavanja i samozapošljavanja kroz sticanje znanja i vještina o pripremi poslovnih planova, te sve druge osobe koje smatraju da su u stanju uspješno pokrenuti biznis u oblastima poljoprivredno-prehrambenog sektora.

POTREBNA DOKUMENTACIJA:
1. Obrazac prijave - objavljen na web stranici: https://finconsult.ba/ ;
2. CV kandidata.

ROK I NAČIN PODNOŠENJA PRIJAVE:
Rok za podnošenje prijave je 21.04.2023 do 16:00 sati.
Prijave se dostavljaju u elektronskom obliku na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. u pdf ili word formatu.

PRIHVATANJE PRIJAVE I RANG LISTA PRIJAVLJENIH:
Svi podnosioci prijave o rezultatima izbora biti će pismeno putem e-mail obaviješteni u
primjerenom roku (ne duže od 7 dana nakon roka za podnošenje prijava).

OSTALE INFORMACIJE:
Tekst Javnog poziva i pripadajući obrazac objavljen je na internet stranici: https://finconsult.ba/
Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: 035/277-275 i 035/255-275, ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.