logo tekst 6     


U Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla upriličen je sastanak sa predstavnicima Zagrebačkog velesajma. Razgovaralo se o nastavku dugogodišnje saradnje, uspješnih nastupa i predstavljanja privrede na sajmu "Ambienta" koji ove godine bilježi jubilarno 50. izdanje. Kako su istakli gosti iz Zagreba, ova izuzetno značajna i u evropskim razmjerima priznata sajamska manifestacija, biće održana u Zagrebu od 29. septembra do 1. oktobra. Damir Pavlek voditelj projeka i njegovi najbliži saradnici u realizaciji projekta Tamara Kolar i Krešimir Erceg, najavili su novine za jubilarnu "Ambientu".

Ambienta2023komora


"Radimo ove godine jedan poseban koncept, nešto što će vratiti "Ambientu" velikim koracima na sajamsku mapu, pribiližiti je novih klijentima i vratiti sjaj kakav je ovaj sajam imao u prethodnim godinama. Odlučili smo se za jedan novi pristup, za simbiozu značajnih sajamskih manifestacija pa ćemo na Zagrebačkom velesajmu imati 5 vrhunskih sajmova posvećenih arhitekturi, dizajnu, graditeljstvu, unutrašnjem uređenje, namještaju te umjetninama", istakao je Damir Pavlek.
Jubilarna 50. "Ambienta" će svoja vrata otvoriti sajmovima "Ambienta", "Zagreb Design Week", "ArhiBau", "Art Zagreb" i "Hotel&Gastroteh", što, sve zajedno, daje jedan novi, značajni poslovno-umjetnički događaj.


Nedret Kikanović predsjednik Kantonalne privredne komore Tuzla je sa saradnicima, gostima iz Zagrebačkog velesajma izrazio zahvalnost na povjerenju i ponudi da se nastavi saradnja koja je između "Ambiente" i komore Tuzla duga skoro 20 godina. Dogovoreno je da Komora na zajedničkom izložbenom prostoru, predstavi firme članice Komore zainteresovane za promociju svojih proizvoda i usluga na sajmu "Ambienta". Također, dogovoreno je da će Kantonalna privredna komora Tuzla animirati sve firme iz oblasti koje sajmovi obuhvataju a na području Bosne i Hercegovine te ih pozvati da se odluče za učešće na velikom i značajnom sajmu u Zagrebu. Za sve firme koje odluče izlagati na Sajmu a posredstvom Kantonalne privredne komore Tuzla, menadžment Zagrebačkog velesajma i sajma "Ambienta", na sastanku u Tuzli je odobrio i posebne finansijske uslove koji će naknadno biti utvrđeni.


Vrijedno je pomenuti da se 50. "Ambienta" ove godine održava na 18.000 kvadratnih metara u 8 paviljona zagrebačkog velesajma. Prema najavama gostiju iz Zagreba, očekuje se više od 300 izlagača, više od 35.000 posjetitelja koji će imati priliku prisustvovati brojnim kulturnim događanjima na otvorenom, u sve dane sajma, do ponoći, kako i dolikuje slavljeničkom i velikom jubileju koji "Ambienta" obilježava ove godine.