logo tekst 6     

 

Prva ESG konferencija NLB Banke pod sloganom "Ostavljamo bolje tragove" biće održana u petak, 23. juna 2023. godine, od 11 sati u Tuzli (Parking Jezero zapad).

nlb

Ovaj cjelodnevni događaj posvećen primjeni ESG standarda u praksi ima za cilj na jednom mjestu okupiti partnere NLB Banke koji u svojom svakodnevnom poslovanju već primjenjuju ove standarde i nude proizvode za njihovo unapređenje.

"Zajedno želimo skrenuti pažnju na važnost primjene ESG standarda, a s tim ciljem na konferenciji će na pet jedinstvenih predavanja i jednoj panel diskusiji eminentni stručnjaci govoriti o izazovima i prilikama poslovnih modela koji obuhvataju ekološke, društvene i upravljačke faktore za održivu budućnost. Pripremili smo i niz drugih sadržaja značajnih za ovu temu kako bismo, kao začetnik i organizacija koja teži da bude pokretačka sila razvoja i napretka u regionu, ovu temu približili svima i potaknuli da održivost postane temeljni stub budućih odluka i planova organizacija i kompanija u Bosni i Hercegovini", poručuju organizatori.

Akta.ba