logo tekst 6     


Regionalna smotra prehrambenih proizvoda namjenjenih tržištu, pripremljenih po tradicionalnim receptima, na tradicionalni način, Sajam etno hrane i pića, biće održan po 17. put u Beogradu. Najstarija je to i najkompletnija smotra proizvoda i proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope.

etnohrana23

Riječ je o nacionalnim specijalitetima, proizvodima karakterističnim za uža geografska područja, najčešće ručne izrade i od organski gajenih sirovina. Manifestacija afirmiše tradicionalne proizvode kao prvorazredne tržišne i izvozne artikle, koji treba da postanu i nezaobilazni element turističke ponude. Radi se o proizvodima sa zaštićenim geografskim porijeklom ili onima čija se zaštita preporučuje. Cilj je utemeljenje robne marke etno proizvoda, odnosno brendiranje tradicionalnih proizvoda.
Sajam će biti održan od 30. novembra do 3. decembra 2023. godine podmotom "Utemeljenje robne marke etno proizvoda". Organizator je Beogradski sajam. Pokrovitelji sajma su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS i Grad Beograd. Za sve dodatne informacije: tel: +381 11 2655-317, 2655-521, 2655-329, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Više informacija i PRIJAVA NA www.etnohip.rs. Kontakt osobe Ljiljana Šoškić koordinator projekta i Aleksandra Milosavljević saradnik na projektu.