logo tekst 6     

-  Vid nefinansijskog podržavanja poslovnog ambijenta, odnosno, malih i srednjih preduzeća na području Tuzlanskog kantona -

Digitalna1

Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona u saradnji sa Kantonalnom privrednom komorom organizovalo je besplatni seminar iz oblasti digitalne transformacije za poduzetnike i obrtnike s ciljem jačanja njihovih internih upravljačkih kapaciteta. Seminar je bio namijenjen vlasnicima, izvršnim direktorima i menadžmentu kompanija, te voditeljima projekata, IT profesionalcima i članovima projektnih timova zaduženih za planiranje i provođenje digitalne transformacije organizacija.

Seminar u Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla je bio prilika da učesnici kroz primjere iz prakse dobiju odgovore šta predstavlja digitalna transformacija te u kakvom je odnosu sa poslovnom agilnošću kompanije, koje su ključne tehnologije digitalne transformacije, šta predstavlja i zbog čega je važno primijeniti agilni pristup u digitalnoj transformaciji te koji su ključni koraci za uspješnu digitalnu transformaciju.

"Veliko je interesovanje za ovakve seminare. Svi privrednici žele unaprijediti svoje poslovanje i uvesti jedan vid automatizacije ili robotike. Ovo je jedan od vidova nefinansijskog podržavanja poslovnog ambijenta, odnosno, malih i srednjih preduzeća na području Tuzlanskog kantona. Pored toga Ministarstvo niz godina unazad, i ove godine će,  pruža podršku malim i srednjim preduzećima kroz javne pozive za finansijsku podršku, sa pozicije Podrška razvoja Tuzlanskog kantona. Ove godine, iznos planiran za ove namjene je 6.700.000 KM" izajvio je Edin Nišić sekretar u Ministarstvu za privredu Tuzlanskog kantona.

Digitalna2

Predavač na seminaru bio je Nedžad Junuzović  konsultant za agilnu i digitalnu transformaciju. Riječ je o predavaču sa bogatim iskustvom iz navedenih oblasti, koje se temelji na velikom broju uspješno realizovanih projekata iz oblasti digitalne transformacije stranih i domaćih kompanija.

"Pošto je i sam proces dobio novo ime, zove se Digitalna transformacija, znači da su se stvari u posljednji dvadesetak godina značajno promijenile. Mi na ovakvim seminarima razgovaramo o tome, kako početi efikasno proces digitalne transformacije, kako proći kroz taj proces, kako odgovoriti na izazove koje danas donosi globalno tržište, ogromni tehnološki razvoj u posljednjih dvadesetak godina, izazove globalnog okruženja, tržišta, prilika", rekao je Nedžad Junuzović  konsultant za agilnu i digitalnu transformaciju, na seminaru održanom u Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla.

Ministarstvo za privredu Tuzlanskog kantona će u saradnji sa Kantonalnom privrednom komorom Tuzla, pored ovog seminara, slične aktivnosti poduzimati do kraja godine, na teme Obnovljivi izvori energije i Certificiranje.

Digitalna3