logo tekst 6     


- Izašao je novi broj "Komorskog informatora", novine namijenjene članicama Kantonalne privredne komore Tuzla...-

Komorski8 10 - Kompletno izdanje novine za avgust/oktobar 2023. godine, klikom na sliku...-

U okviru dugogodišnjih aktivnosti na predstavljanju i promociji privrede Tuzlanskog kantona a uz sufinansiranje Vlade Tuzlanskog kantona, nastavljeni su nastupi na sajamskim manifestacijama. Nakon pauze zbog godišnjih odmora, tradicionalno je prva sajamska aktivnosti u Gradačcu a onda se niz nastavlja sajmovima u Modriči, Gračanici, Tešnju.

Bili smo prisutni i na 50. jubilarnom sajmu namještaja Ambienta u Zagrebu a zahvaljujući izuzeto dobroj saradnji sa Zagrebačkim velesajmom. Do kraja godine nas očekuju još sajam namještaja u Beogradu, sajam privrede u Sarajevu i za kraj, po prvi put nastup na sajmu Etno hrane i pića u Beogradu, i to zahvaljujući izgrađenim odnosima sa menadžmentima sajma Skenderija i Beogradskog sajma.

Pored sajamskih aktivnosti, vrlo živo je bilo i u salama za sastanke Kantonalne privredne komore Tuzla.
Ugostili smo i Aleša Ottmára ekonomskog savjetnika Ambasade Češke Republike u BiH. Razgovaralo se o realnim pretpostavkama za kvalitetniju saradnju.
Bili smo prisutni i na sastanku vezanom za unaprjeđenje privredne saradnje Tuzlanskog i Bosansko – podrinjskog kantona.
Kantonalna privredna komora Tuzla je u saradnji sa ICC Tuzla (International Creativity Company) i Elite Academy Balkans Beograd, upriličila seminar „Evropski recept za razvoj vaše kompanije“ BDPE Business Development Program – EU models.
Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona u saradnji sa Kantonalnom privrednom komorom organizovalo je u Komori besplatni seminar iz oblasti digitalne transformacije za poduzetnike i obrtnike s ciljem jačanja njihovih internih upravljačkih kapaciteta.

Uz sve pomenute, Komorski informator za period od avgusta do oktobra, donosi i informacije vezane za Vladu TK te za aktivnosti i rezultate firmi članica Kantonalne privredne komore Tuzla…

Dino Kalesić
gl. i odg. urednik