logo tekst 6     

- Šezdeset godina elegancije -

BG 2024 namjestaj

Najvažniji događaj industrije nameštaja i drvno-prerađivačke industrije u ovom delu Evrope, jubilarni 60. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije (UFI) održaće se od 1. do 6. oktobra 2024. godine na Beogradskom sajmu.

Kao vodeća sajamska manifestacija u industriji nameštaja i pridruženim privrednim granama već šest predstavlja regionalno središte za sajamsku promociju i razvoj domaćih i međunarodnih brendova i pruža reprezentativan uvid u najnovije trendove, inovacije, dizajn i napredne tehnologije u ovoj značajnoj privrednoj delatnosti.

U Srbiji, sektor industrije bazirane na drvetu i njegovoj preradi ima značajan razvojni potencijal i izuzetno je izvozno orijentisan. Šumarstvo, prerada drveta i industrija nameštaja su privredne delatnosti povezane u lanac kružne ekonomije i strateškog prosperiteta, a Sajam nameštaja svake jeseni svojom platformom za povezivanje i interakciju svih učesnika podstiče rast tržišta, izvozne aranžmane i internacionalizaciju domaćih proizvoda.

Pored povećanje izvoza, privredna aktivnost svih sajamskih učesnika ovih progresivnih privrednih grana usmerena je na unapređenje tehnološkog nivoa proizvodnje, širenje i otvaranje novih pogona, kao i rešavanja potreba tržišta rada i otvaranja novih radnih mesta.

Koncepcijski oslonac Sajma nameštaja je i promocija dizajna nameštaja i umetnika - dizajnera, čija prisutnost i angažman donose dodatnu vrednost događaju i doprinose celokupnom iskustvu posetilaca. Predstavljajući nove dizajnerske linije, koncepte i ideje za nameštaj i enterijer, u programima kao što su Design Talks i Izložba mladih dizajnera, oni unose preko potrebni duh inovativnosti i kreativnosti i izvor su inspiracije za posetioce kako da urede svoje prostore.

Na Sajmu nameštaja, u specijalnom ambijentu i među izloženim eksponatima, uz posebne pogodnosti, posetioci će moći da pronađu nešto što odgovara njihovim potrebama i afinitetima.

Domaći i strani izlagači, renomirani proizvođači nameštaja, dizajneri, distributeri, trgovci i drugi profesionalci, predstaviće širok spektar nameštaja za različite prostorije i namene (stambeni, kancelarijski, dečji, baštenski, kuhinje, spavaće sobe, garniture i još mnogo toga), različite stilove nameštaja (moderne, klasične, minimalističke, rustične). Neće izostati ni drugi elementi enterijera, kao što su rasveta, dekorativni predmeti i ostali dodaci koji doprinose kompletnom izgledu i opremanju stambenog ili poslovnog prostora.

Istovremeno kada i Sajam nameštaja, održaće se takođe jubilarno 60. Izdanje Međunarodnog sajma mašina i alata za drvnu industriju (od 1. do 5. oktobra), kompatibilna sajamska manifestacija čiji izložbeni sadržaj prikazuje najnovije mašine i alate koji redefinišu način na koji se drvo obrađuje i tretira u proizvodnji nameštaja, kao i nove tehnologije koje ne samo da povećavaju produktivnost, već i omogućavaju stvaranje složenijih dizajna koji su ranije bili teško ostvarivi.
Prvorazredni događaj u sferi proizvodnje i distribucije nameštaja u jugoistočnoj Evropi, svoju višedecenijsku poziciju uzora u ovoj delatnosti potvrdiće i ove godine u jubilarnom izdanju, strateškim pristupom u organizaciji, kvalitetom ponude i učešćem u savremenim tokovima ove industrijeske oblasti.

https://sajamnamestaja.rs/