logo tekst 6     

 

- Delegacija Beogradskog sajma u posjeti Komori - 60. jubilarni sajam od 1. do 6. oktobra –

BG sajam Komora

Kantonalna privredna komora Tuzla i Beogradski sajam nastavljaju dobru saradnju kao i u prethodnim godinama. U skladu sa realizacijom planova za nastavak saradnje, delegacije sajmova iz Beogradskog sajma upriličila je posjetu Komori a održan je i sastanak sa firmama članicama Komore. Bila to prilika za razgovor o dosadašnjim iskustvima, planovima za naredni period, mogućnostima nastupa na sajamskim manifestacijama u Beogradu, u okviru zajedničke postvake „Privreda TK“ ili samostalno. Riječ je o sajamskim manifestacijama na kojima je Komora organizovala zajedničku postavku u prethodnih nekoliko godina: Međunarodni sajam turizma, Međunarodni sajam građevinarstva "SEEBBE", Međunarodni sajam namještaja i Etno sajam hrane i pića. Koordinatori ovih sajamskih manifestacija posjetili su Komoru i razgovarali sa potencijalnim izlagačima.

"Kantonalna privredna komora Tuzla ima tradiciju saradnje i dobrih odnosa sa Beogradskim sajmom koji predstavlja jednu od najvažnijih i najkvalitetnijih institucija u sajamskoj industriji ovog dijela Evrope. Od ukupno dvadesetak sajamskih manifestacija koje se u toku jedne godine održavaju u okviru Beogradskoj sajma, Komora sa svojim članicama učestvuje na četiri veoma značajne sajamske manifestacije. To su Međunarodni sajam turizma, Međunarodni sajam građevinarstva "SEEBBE", Međunarodni sajam namještaja i Etno sajam hrane i pića. uspostavili smo izvanrednu saradnju sa menadžmentom Beogradskog sajma i to su ta četiri sajma na koja možemo da odgovorimo, za koje su naše članice pokazale interes. Ova posjeta je između ostalog i za razgovor o novim sajamskim aktivnostima, novim iskoracima, pokušaju da se animiraju privrednici i iz drugih privrednih grana, odnosno, komorskih udruženja. Trenutno smo u pripremi nastupa na 60. jubilarnom sajmu namještaja, animiramo naše članice da izađu na ovaj sajam sa svojim uslugama i proizvodima. Mogu to učiniti direktno u sradnji sa Sajmom, u okviru naše tradicionalne zajedničke postavke "Privreda TK", ili potpuno samostalno ali uz posredstvo Komore što im donosi određene popuste i pogodnosti", izjavio je Dino Kalesić rukovodilac Sektora za međunarodnu saradnju. U nizu kvalitetnih sajmova ove godine na Beogradskom sajmu se izdvaja sajam namještaja koji koji ove godine obilježava i jubilej, 60. izdanje.

"Očekujemo izlagače koje ćemo rasporediti u šest hala, po petnaest robnih grupa, iz svih zemalja šireg regiona uz domaće izlagače. Od skora sarađujemo sa Komorom iz Tuzle i zadovoljstvo je reći da saradnja iz godine u godinu napreduje. I u Tuzli smo razgovarali o toj saradnji, o unaprjeđenju odnosa, o tome da sve firme koje se nama obrate a koje su član Komore, imaju popust od 25%, pokazalo se to veoma uspješnim, privrednici dolaze i mi ih pozivamo da dođu u što većem broju. Mislimo da je ovo pravi put i da je vrlo značajna saradnja sa Komorom Tuzla a i generalno sa svim komorama u komorskim sistemima zemalja u okruženju", izjavio je Aleksandar Pavić koordinator sajma namještaja na Beogradskom sajmu.

Sajam namještaja će u Beogradu biti održan od 1. do 6. oktobra.

 

D.K.