logo tekst 6     


Početkom avgusta je upriličena posjeta trgovinske savjetnice Austrijske ambasade u Bosni i Hercegovini Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla. u prostorijama Kantonalne privredne komore Tuzla. Uz Marthu Suda trgovinsku savjetnicu Austrijske ambasade u BiH i Nedreta Kikanovića predsjednika Komore, sastanku su prisustvovali i Damir Dervišefendić saradnik savjetnica Suda te Almir Mešić i Jasminka Berbić u ime Kantonalne privredne komore Tuzla.

Suda


U uvodnom obraćanju, predsjednik Kantonalne privredne komore Tuzla izrazio je zahvalnost Austrijskoj ambasadi i naglasio dosadašnju dobru međusobnu saradnju.
Savjetnica Martha Suda upoznala je prisutne i o održanom sastanku sa gradonačelnikom i predstavnicima Gradske uprave Grada Tuzla, gdje je dogovorena mogućnost učešća predstavnika Grada Tuzla predstojećem poslovnom samitu regije Dunava, koji će se održati u Beču početkom novembra 2024. godine, s ciljem razmjene iskustava u oblastima tretmana otpadnih voda, recikliranja i cirkularne ekonomije.
Tema razgovora bila je i mogućnost organizacije Privredne misije „Plastika i metal“ u prostorijama Kantonalne privredne komore Tuzla, sredinom oktobra 2024. godine. B2B susreti austrijskih i bosanskih privrednika biće održani 18. oktobra 2024. godine u Komori Tuzla, dogovoreno je ovom prilikom. Savjetnica Suda je naglasila da će aktivnosti biti pokrenute već u septembru, kada budu imali potvrde učešća minimalno 5 austrijskih firmi. Kako vlada velika zainteresovanost za pomenute susrete, noć prije B2B sastanaka biće organiziran prijem Austrijske ambasade, s ciljem umrežavanja i jačanja međusobne suradnje. Drugog dana Privredne misije, 19. oktobra 2024. biće organizovane i jutarnje posjete firmama iz metaloprerađivačke ili industrije plastike.
Nedret Kikanović predsjednik Kantonalne privredne komore Tuzla je istakao spremnost i dugogodišnje iskustvo u organizaciji B2B susreta, te zadužio saradnike koji će kontaktirati i surađivati na organizaciji B2B susreta sa saradnicima iz Austrijske ambasade.