logo tekst 6     

Kantonalna privredna komora Tuzla poziva sve poslovne subjekte u Tuzlanskom kantonu, koji su u mogućnosti u svojim prostorijama obezbijediti realizaciju praktične nastave za učenike srednjih stručnih škola, da iskažu svoj interes putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Giz x3

Cilj je poslovnim subjektima omogućili da od početka učestvuju u obrazovanju kadrova za svoje potrebe, a što većem broju učenika obezbijediti realizaciju praktične nastave i sticanje znanja i vještina u realnom poslovnom okruženju.
Prilikom iskazivanja interesa, osim podataka o firmi (naziv, adresa i općina), potrebno je navesti kojom djelatnosti se firma bavi i za koja zanimanja učenika mogu organizovati praktičnu nastavu, nakon čega će vas kontaktirati odgovarajuće škole radi daljnjih dogovora.

Kantonalna privredna komora Tuzla, aktivnost provodi na osnovu ugovora o lokalnoj subvenciji sa Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, u okviru projekta „Održivi ekonomski razvoj i promocija zapošljavanja u Bosni i Hercegovini“ kojeg sifinansiraju Vlada SR Njemačke (BMZ) i Vlada Švicarske, sa ciljem jačanja saradnje škola za srednje stručno obrazovanje i poslovnih subjekata u Tuzlanskom kantonu.

Pozivamo vas da iskažete interes i zajedno s nama radite na kreiranju mladih kadrova koji će se po završetku školovanja brže i lakše integrisati u našu privredu.