logo tekst 6     

Kantonalna privredna komora Tuzla u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona i Pedagoškim zavodom Tuzlanskog kantona, poziva Vas na
Info dan za realizaciju praktične nastave, u utorak, 8.10.2024. godine u 12,oo sati.

Giz x3

Na info danu će biti predstavljen zakonski okvir za realizaciju praktične nastave, te program i priručnik za obuku mentora praktične nastave u poslovnim subjektima.

Cilj je upoznati sve aktere o uslovima i načinu realizacije praktične nastave i unaprijediti saradnju između srednjih škola i poslovnih subjekata kako bi se učenicima omogućilo sticanje praktičnih znanja i vještina u realnim radnim uslovima čime se povećava njihova konkurentnost na tržištu rada po završetku školovanja.

Info dan se organizuje u okviru projekta „Unapređenje okvira za integraciju dualno organizovanog obrazovanja u Tuzlanskom kantonu“ kojeg Komora realizira u saradnji sa Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, koji je finansiran od strane Vlade SR Njemačke (BMZ) i Vlade Švicarske.

Molimo Vas da svoj dolazak potvrdite najkasnije do ponedjeljka, 7.10.2024.godine putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj telefona 035/369-550. Kontakt osoba: Suada Rekić.

 AGENDA:
12:00 – 12:15 Pozdravno obraćanje
- Nedret Kikanović, predsjednik Komore
- Ahmed Omerović, Ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona
- Izet Numanović, direktor Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona
12:15 – 12:25 Predstavljanje projekta „Unapređenje okvira za integraciju dualno organizovanog obrazovanja u Tuzlanskom kantonu“
- Edina Kurtić, projekt menadžer
12:25 – 12:45 Predstavljanje zakonskog okvira za realizaciju praktične nastave
- Asim Bojić /Malik Ikanović, MONTK
- Zlatko Ibrišimović, PZ TK
12:45 – 13:00 Predstavljanje programa obuke i priručnika za obuku mentora praktične nastave u poslovnim subjektima
- Zlatko Ibrišimović, PZ TK
- Edina Kurtić, KPKTZ
13:00 – 13:15 Pitanja i diskusija
13:15 – 14:00 Ručak i povezivanje