1.međunarodni festival rakija Tuzla 2017.
_______________________________________________
RB |
ŠIFRA |
KARAKTERISTIKE |
I OCJENA |
II OCJENA |
PROSJEK |
MEDALJA |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
1 |
001 |
Super, samo novo, decentna aroma, čisto, |
18,2 |
18,0 |
18,10 |
zlatna |
2 |
002 |
Tipična, fini miris, tamna,pali |
17,6 |
17,6 |
17,6 |
srebrna |
3 |
003 |
Lijepa aroma, mirisna, tipična jabuka, sjemenička, blago oštra |
18,0 |
18,1 |
18,05 |
zlatna |
4 |
004 |
Lijepa, ali oštra, nova, biće ok, metalno, decentno, mirisno, viljamovka kratko, nazalno blag |
17,8 |
17,8 |
17,8 |
srebrna |
5 |
005 |
Tipična stenlij, mirisna, blago slatkasta i gorka |
18,1 |
18,0 |
18,05 |
zlatna |
6 |
006 |
Tipična,mirisna,čista,aromatična,klasična,bljutavast ukus |
17,9 |
18,3 |
18,05 |
zlatna |
7 |
007 |
Stelni koštica, ukus klasičan, ravna, blago trpka i oštra |
17,7 |
17,4 |
17,55 |
srebrna |
8 |
008 |
Tipična, malo intenzivno, lijepa, ali kratkotrajna |
18,2 |
18,1 |
18,15 |
zlatna |
9 |
009 |
Nije čist rad, tipično, duhan kazan, oštro patočno |
17,3 |
17,4 |
17,35 |
srebrna |
10 |
010 |
Neizražena, trpavo, bez svježine, 6% šećera, klasična |
17,8 |
17,5 |
17,65 |
srebrna |
11 |
011 |
Obojena jače |
18,2 |
18,1 |
18,15 |
zlatna |
12 |
012 |
Lijepi miris, treba da još malo odstoji |
18,1 |
18,2 |
18,15 |
zlatna |
13 |
016 |
Blago ljepilo, kiselo, oštro, ukus slab, miris ok, gorko |
15,9 |
16,7 |
16,3 |
srebrna |
14 |
026 |
Cvijetno voćna aroma, lošija na okusu nego mirisu |
18,05 |
18,20 |
18,125 |
zlatna |
15 |
027 |
|
|
|
|
neocjenjena |
16 |
028 |
Obojena blago, koštica, lijepa, tipično, svježe, blago limunkasti tonovi |
17,6 |
17,8 |
17,7 |
srebrna |
17 |
029 |
Tipična, lijepa aroma, blago oštra ali fina viljamovka, malo kuvano |
18,4 |
18,4 |
18,4 |
zlatna |
18 |
030 |
|
|
|
|
neocjenjena |
19 |
031 |
Bobice, sladi, gorući, tipično, lijepa kleka |
17,6 |
18,1 |
17,85 |
srebrna |
20 |
032 |
Blaga aroma, čista,tipična divlja jabuka, blago peckava decentrno |
18,0 |
18,1 |
18,05 |
zlatna |
21 |
033 |
Netipično, oštro, petrolej |
14,1 |
14,2 |
14,15 |
bronzana |
22 |
034 |
Loš miris, ukus zlato, tipična šljiva, aroma blago izvjetrila, okus blago oštro postojan |
17,6 |
17,8 |
17,7 |
srebrna |
23 |
035 |
Čista stenli, prečišćena bez arome, metalni ukus, prejako čista |
18,1 |
17,7 |
17,9 |
srebrna |
24 |
036 |
Gnjila, kisela, ljepilo, patoka, tipična |
15,6 |
15,6 |
15,6 |
bronzana |
25 |
037 |
Oštar ukus, žarući, netipični tonovi |
17,0 |
16,7 |
16,85 |
srebrna |
26 |
038 |
U kazanu oxid, tipična uz jedan strani ton, nije čista, strani tonovi |
17,4 |
17,5 |
17,45 |
srebrna |
27 |
039 |
Tipično cvjetno voćna, blago peckava ok stenlej |
18,0 |
18,4 |
18,20 |
zlatna |
28 |
040 |
Šljiva lijepa i dugotrajna |
18,1 |
18,0 |
18,05 |
zlatna |
29 |
041 |
Mirisna, postojana, čista, svježa |
18,2 |
18,3 |
18,25 |
zlatna |
30 |
042 |
Koštica, ukus ok, kiselkasata |
17,0 |
16,8 |
16,9 |
srebrna |
31 |
043 |
Stenli, koštica, kisela, gorka, patočna, lijep miris, |
15,6 |
16,1 |
15,85 |
bronzana |
32 |
048 |
Stenli običan, malo kiselkast, tipična šljiva, blago koštica, žarući, patočno blago, |
17,8 |
17,8 |
17,8 |
srebrna |
33 |
049 |
Slaba aroma i ukus, fina aroma blago žaruća |
17,2 |
18,0 |
17,6 |
srebrna |
34 |
050 |
Obojeno blago, cvijetno i ujedinačno, trpko, blagooštro |
17,6 |
17,9 |
17,85 |
srebrna |
35 |
051 |
Netipično, limunski ton, nema viljamovke |
17,7
|
16,9 |
17,3 |
srebrna |
36 |
058 |
Blago patočna, ali nakndno jako aromatična, malo gorka, kao bombona |
18,1 |
18,1 |
18,1 |
zlatna |
37 |
059 |
Alkoholna, oštro, prozno, gorka aroma |
17,2 |
16,4 |
16,8 |
srebrna |
38 |
060 |
Zeleno voće, nema izaženu tičičnost, miris izlapio, nearomatično |
16,6 |
16,8 |
16,7 |
srebrna |
39 |
061 |
Tipična, koštica, kiseo, neharmoničan, |
16,8 |
16,8 |
16,8 |
srebrna |
40 |
062 |
Blaga, čista, alkoholna, svježa jabuka preoštra, patočno, oštro |
17,4 |
17,2 |
17,3 |
srebrna |
41 |
066 |
Blaga aroma, gorka,metalno, aroma neizrečena, zeleni tonovi, oštro |
17,2 |
17,1 |
17,15 |
srebrna |
42 |
088 |
Šljiva prečišćena kratko i ravno, trpkast, supet stenlej |
18,2 |
17,9 |
18,05 |
zlatna |
43 |
089 |
Aromatična, lepršava kajsija naknadno |
18,3 |
18,5 |
18,4 |
zlatna |
RB |
ŠIFRA |
KARAKTERISTIKE |
I OCJENA |
II OCJENA |
PROSJEK |
MEDALJA |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
1 |
001 |
Super, samo novo, decentna aroma, čisto, |
18,2 |
18,0 |
18,10 |
zlatna |
2 |
002 |
Tipična, fini miris, tamna,pali |
17,6 |
17,6 |
17,6 |
srebrna |
3 |
003 |
Lijepa aroma, mirisna, tipična jabuka, sjemenička, blago oštra |
18,0 |
18,1 |
18,05 |
zlatna |
4 |
004 |
Lijepa, ali oštra, nova, biće ok, metalno, decentno, mirisno, viljamovka kratko, nazalno blag |
17,8 |
17,8 |
17,8 |
srebrna |
5 |
005 |
Tipična stenlij, mirisna, blago slatkasta i gorka |
18,1 |
18,0 |
18,05 |
zlatna |
6 |
006 |
Tipična,mirisna,čista,aromatična,klasična,bljutavast ukus |
17,9 |
18,3 |
18,05 |
zlatna |
7 |
007 |
Stelni koštica, ukus klasičan, ravna, blago trpka i oštra |
17,7 |
17,4 |
17,55 |
srebrna |
8 |
008 |
Tipična, malo intenzivno, lijepa, ali kratkotrajna |
18,2 |
18,1 |
18,15 |
zlatna |
9 |
009 |
Nije čist rad, tipično, duhan kazan, oštro patočno |
17,3 |
17,4 |
17,35 |
srebrna |
10 |
010 |
Neizražena, trpavo, bez svježine, 6% šećera, klasična |
17,8 |
17,5 |
17,65 |
srebrna |
11 |
011 |
Obojena jače |
18,2 |
18,1 |
18,15 |
zlatna |
12 |
012 |
Lijepi miris, treba da još malo odstoji |
18,1 |
18,2 |
18,15 |
zlatna |
13 |
016 |
Blago ljepilo, kiselo, oštro, ukus slab, miris ok, gorko |
15,9 |
16,7 |
16,3 |
srebrna |
14 |
026 |
Cvijetno voćna aroma, lošija na okusu nego mirisu |
18,05 |
18,20 |
18,125 |
zlatna |
15 |
027 |
|
|
|
|
neocjenjena |
16 |
028 |
Obojena blago, koštica, lijepa, tipično, svježe, blago limunkasti tonovi |
17,6 |
17,8 |
17,7 |
srebrna |
17 |
029 |
Tipična, lijepa aroma, blago oštra ali fina viljamovka, malo kuvano |
18,4 |
18,4 |
18,4 |
zlatna |
18 |
030 |
|
|
|
|
neocjenjena |
19 |
031 |
Bobice, sladi, gorući, tipično, lijepa kleka |
17,6 |
18,1 |
17,85 |
srebrna |
20 |
032 |
Blaga aroma, čista,tipična divlja jabuka, blago peckava decentrno |
18,0 |
18,1 |
18,05 |
zlatna |
21 |
033 |
Netipično, oštro, petrolej |
14,1 |
14,2 |
14,15 |
bronzana |
22 |
034 |
Loš miris, ukus zlato, tipična šljiva, aroma blago izvjetrila, okus blago oštro postojan |
17,6 |
17,8 |
17,7 |
srebrna |
23 |
035 |
Čista stenli, prečišćena bez arome, metalni ukus, prejako čista |
18,1 |
17,7 |
17,9 |
srebrna |
24 |
036 |
Gnjila, kisela, ljepilo, patoka, tipična |
15,6 |
15,6 |
15,6 |
bronzana |
25 |
037 |
Oštar ukus, žarući, netipični tonovi |
17,0 |
16,7 |
16,85 |
srebrna |
26 |
038 |
U kazanu oxid, tipična uz jedan strani ton, nije čista, strani tonovi |
17,4 |
17,5 |
17,45 |
srebrna |
27 |
039 |
Tipično cvjetno voćna, blago peckava ok stenlej |
18,0 |
18,4 |
18,20 |
zlatna |
28 |
040 |
Šljiva lijepa i dugotrajna |
18,1 |
18,0 |
18,05 |
zlatna |
29 |
041 |
Mirisna, postojana, čista, svježa |
18,2 |
18,3 |
18,25 |
zlatna |
30 |
042 |
Koštica, ukus ok, kiselkasata |
17,0 |
16,8 |
16,9 |
srebrna |
31 |
043 |
Stenli, koštica, kisela, gorka, patočna, lijep miris, |
15,6 |
16,1 |
15,85 |
bronzana |
32 |
048 |
Stenli običan, malo kiselkast, tipična šljiva, blago koštica, žarući, patočno blago, |
17,8 |
17,8 |
17,8 |
srebrna |
33 |
049 |
Slaba aroma i ukus, fina aroma blago žaruća |
17,2 |
18,0 |
17,6 |
srebrna |
34 |
050 |
Obojeno blago, cvijetno i ujedinačno, trpko, blagooštro |
17,6 |
17,9 |
17,85 |
srebrna |
35 |
051 |
Netipično, limunski ton, nema viljamovke |
17,7
|
16,9 |
17,3 |
srebrna |
36 |
058 |
Blago patočna, ali nakndno jako aromatična, malo gorka, kao bombona |
18,1 |
18,1 |
18,1 |
zlatna |
37 |
059 |
Alkoholna, oštro, prozno, gorka aroma |
17,2 |
16,4 |
16,8 |
srebrna |
38 |
060 |
Zeleno voće, nema izaženu tičičnost, miris izlapio, nearomatično |
16,6 |
16,8 |
16,7 |
srebrna |
39 |
061 |
Tipična, koštica, kiseo, neharmoničan, |
16,8 |
16,8 |
16,8 |
srebrna |
40 |
062 |
Blaga, čista, alkoholna, svježa jabuka preoštra, patočno, oštro |
17,4 |
17,2 |
17,3 |
srebrna |
41 |
066 |
Blaga aroma, gorka,metalno, aroma neizrečena, zeleni tonovi, oštro |
17,2 |
17,1 |
17,15 |
srebrna |
42 |
088 |
Šljiva prečišćena kratko i ravno, trpkast, supet stenlej |
18,2 |
17,9 |
18,05 |
zlatna |
43 |
089 |
Aromatična, lepršava kajsija naknadno |
18,3 |
18,5 |
18,4 |
zlatna |