logo tekst 6     

festival rakija okrugli 2a

 

 

 

1.međunarodni festival rakija Tuzla 2017.

 

_______________________________________________

 

RB

ŠIFRA

KARAKTERISTIKE

I OCJENA

II OCJENA

PROSJEK

MEDALJA

1

2

3

4

5

6

7

1

001

Super, samo novo, decentna aroma, čisto,

18,2

18,0

18,10

zlatna

2

002

Tipična, fini miris, tamna,pali

17,6

17,6

17,6

srebrna

3

003

Lijepa aroma, mirisna, tipična jabuka, sjemenička, blago oštra

18,0

18,1

18,05

zlatna

4

004

Lijepa, ali oštra, nova, biće ok, metalno, decentno, mirisno, viljamovka kratko, nazalno blag

17,8

17,8

17,8

srebrna

5

005

Tipična stenlij, mirisna, blago slatkasta i gorka

18,1

18,0

18,05

zlatna

6

006

Tipična,mirisna,čista,aromatična,klasična,bljutavast ukus

17,9

18,3

18,05

zlatna

7

007

Stelni koštica, ukus klasičan, ravna, blago trpka i oštra

17,7

17,4

17,55

srebrna

8

008

Tipična, malo intenzivno, lijepa, ali kratkotrajna

18,2

18,1

18,15

zlatna

9

009

Nije čist rad, tipično, duhan kazan, oštro patočno

17,3

17,4

17,35

srebrna

10

010

Neizražena, trpavo, bez svježine, 6% šećera, klasična

17,8

17,5

17,65

srebrna

11

011

Obojena jače

18,2

18,1

18,15

zlatna

12

012

Lijepi miris, treba da još malo odstoji

18,1

18,2

18,15

zlatna

13

016

Blago ljepilo, kiselo, oštro, ukus slab, miris ok, gorko

15,9

16,7

16,3

srebrna

14

026

Cvijetno voćna aroma, lošija na okusu nego mirisu

18,05

18,20

18,125

zlatna

15

027

neocjenjena

16

028

Obojena blago, koštica, lijepa, tipično, svježe, blago limunkasti tonovi

17,6

17,8

17,7

srebrna

17

029

Tipična, lijepa aroma, blago oštra ali fina viljamovka, malo kuvano

18,4

18,4

18,4

zlatna

18

030

neocjenjena

19

031

Bobice, sladi, gorući, tipično, lijepa kleka

17,6

18,1

17,85

srebrna

20

032

Blaga aroma, čista,tipična divlja jabuka, blago peckava decentrno

18,0

18,1

18,05

zlatna

21

033

Netipično, oštro, petrolej

14,1

14,2

14,15

bronzana

22

034

Loš miris, ukus zlato, tipična šljiva, aroma blago izvjetrila, okus blago oštro postojan

17,6

17,8

17,7

srebrna

23

035

Čista stenli,  prečišćena bez arome, metalni ukus, prejako čista

18,1

17,7

17,9

srebrna

24

036

Gnjila, kisela, ljepilo, patoka, tipična

15,6

15,6

15,6

bronzana

25

037

Oštar ukus, žarući, netipični tonovi

17,0

16,7

16,85

srebrna

26

038

U kazanu oxid, tipična uz jedan strani ton, nije čista, strani tonovi

17,4

17,5

17,45

srebrna

27

039

Tipično cvjetno voćna, blago peckava ok stenlej

18,0

18,4

18,20

zlatna

28

040

Šljiva lijepa i dugotrajna

18,1

18,0

18,05

zlatna

29

041

Mirisna, postojana, čista, svježa

18,2

18,3

18,25

zlatna

30

042

Koštica, ukus ok, kiselkasata

17,0

16,8

16,9

srebrna

31

043

Stenli, koštica, kisela, gorka, patočna, lijep miris,

15,6

16,1

15,85

bronzana

32

048

Stenli običan, malo kiselkast, tipična šljiva, blago koštica, žarući, patočno blago,

17,8

17,8

17,8

srebrna

33

049

Slaba aroma i ukus, fina aroma blago žaruća

17,2

18,0

17,6

srebrna

34

050

Obojeno blago, cvijetno i ujedinačno, trpko, blagooštro

17,6

17,9

17,85

srebrna

35

051

Netipično, limunski ton, nema viljamovke

17,7

16,9

17,3

srebrna

36

058

Blago patočna, ali nakndno jako aromatična, malo gorka, kao bombona

18,1

18,1

18,1

zlatna

37

059

Alkoholna, oštro, prozno, gorka aroma

17,2

16,4

16,8

srebrna

38

060

Zeleno voće, nema izaženu tičičnost, miris izlapio, nearomatično

16,6

16,8

16,7

srebrna

39

061

Tipična, koštica, kiseo, neharmoničan,

16,8

16,8

16,8

srebrna

40

062

Blaga, čista, alkoholna, svježa jabuka preoštra, patočno, oštro

17,4

17,2

17,3

srebrna

41

066

Blaga aroma, gorka,metalno, aroma neizrečena, zeleni tonovi, oštro

17,2

17,1

17,15

srebrna

42

088

Šljiva prečišćena kratko i ravno, trpkast, supet stenlej

18,2

17,9

18,05

zlatna

43

089

Aromatična, lepršava kajsija naknadno

18,3

18,5

18,4

zlatna

RB

ŠIFRA

KARAKTERISTIKE

I OCJENA

II OCJENA

PROSJEK

MEDALJA

1

2

3

4

5

6

7

1

001

Super, samo novo, decentna aroma, čisto,

18,2

18,0

18,10

zlatna

2

002

Tipična, fini miris, tamna,pali

17,6

17,6

17,6

srebrna

3

003

Lijepa aroma, mirisna, tipična jabuka, sjemenička, blago oštra

18,0

18,1

18,05

zlatna

4

004

Lijepa, ali oštra, nova, biće ok, metalno, decentno, mirisno, viljamovka kratko, nazalno blag

17,8

17,8

17,8

srebrna

5

005

Tipična stenlij, mirisna, blago slatkasta i gorka

18,1

18,0

18,05

zlatna

6

006

Tipična,mirisna,čista,aromatična,klasična,bljutavast ukus

17,9

18,3

18,05

zlatna

7

007

Stelni koštica, ukus klasičan, ravna, blago trpka i oštra

17,7

17,4

17,55

srebrna

8

008

Tipična, malo intenzivno, lijepa, ali kratkotrajna

18,2

18,1

18,15

zlatna

9

009

Nije čist rad, tipično, duhan kazan, oštro patočno

17,3

17,4

17,35

srebrna

10

010

Neizražena, trpavo, bez svježine, 6% šećera, klasična

17,8

17,5

17,65

srebrna

11

011

Obojena jače

18,2

18,1

18,15

zlatna

12

012

Lijepi miris, treba da još malo odstoji

18,1

18,2

18,15

zlatna

13

016

Blago ljepilo, kiselo, oštro, ukus slab, miris ok, gorko

15,9

16,7

16,3

srebrna

14

026

Cvijetno voćna aroma, lošija na okusu nego mirisu

18,05

18,20

18,125

zlatna

15

027

neocjenjena

16

028

Obojena blago, koštica, lijepa, tipično, svježe, blago limunkasti tonovi

17,6

17,8

17,7

srebrna

17

029

Tipična, lijepa aroma, blago oštra ali fina viljamovka, malo kuvano

18,4

18,4

18,4

zlatna

18

030

neocjenjena

19

031

Bobice, sladi, gorući, tipično, lijepa kleka

17,6

18,1

17,85

srebrna

20

032

Blaga aroma, čista,tipična divlja jabuka, blago peckava decentrno

18,0

18,1

18,05

zlatna

21

033

Netipično, oštro, petrolej

14,1

14,2

14,15

bronzana

22

034

Loš miris, ukus zlato, tipična šljiva, aroma blago izvjetrila, okus blago oštro postojan

17,6

17,8

17,7

srebrna

23

035

Čista stenli,  prečišćena bez arome, metalni ukus, prejako čista

18,1

17,7

17,9

srebrna

24

036

Gnjila, kisela, ljepilo, patoka, tipična

15,6

15,6

15,6

bronzana

25

037

Oštar ukus, žarući, netipični tonovi

17,0

16,7

16,85

srebrna

26

038

U kazanu oxid, tipična uz jedan strani ton, nije čista, strani tonovi

17,4

17,5

17,45

srebrna

27

039

Tipično cvjetno voćna, blago peckava ok stenlej

18,0

18,4

18,20

zlatna

28

040

Šljiva lijepa i dugotrajna

18,1

18,0

18,05

zlatna

29

041

Mirisna, postojana, čista, svježa

18,2

18,3

18,25

zlatna

30

042

Koštica, ukus ok, kiselkasata

17,0

16,8

16,9

srebrna

31

043

Stenli, koštica, kisela, gorka, patočna, lijep miris,

15,6

16,1

15,85

bronzana

32

048

Stenli običan, malo kiselkast, tipična šljiva, blago koštica, žarući, patočno blago,

17,8

17,8

17,8

srebrna

33

049

Slaba aroma i ukus, fina aroma blago žaruća

17,2

18,0

17,6

srebrna

34

050

Obojeno blago, cvijetno i ujedinačno, trpko, blagooštro

17,6

17,9

17,85

srebrna

35

051

Netipično, limunski ton, nema viljamovke

17,7

16,9

17,3

srebrna

36

058

Blago patočna, ali nakndno jako aromatična, malo gorka, kao bombona

18,1

18,1

18,1

zlatna

37

059

Alkoholna, oštro, prozno, gorka aroma

17,2

16,4

16,8

srebrna

38

060

Zeleno voće, nema izaženu tičičnost, miris izlapio, nearomatično

16,6

16,8

16,7

srebrna

39

061

Tipična, koštica, kiseo, neharmoničan,

16,8

16,8

16,8

srebrna

40

062

Blaga, čista, alkoholna, svježa jabuka preoštra, patočno, oštro

17,4

17,2

17,3

srebrna

41

066

Blaga aroma, gorka,metalno, aroma neizrečena, zeleni tonovi, oštro

17,2

17,1

17,15

srebrna

42

088

Šljiva prečišćena kratko i ravno, trpkast, supet stenlej

18,2

17,9

18,05

zlatna

43

089

Aromatična, lepršava kajsija naknadno

18,3

18,5

18,4

zlatna