logo tekst 6     


Kantonalna privredna komora Tuzla nastavlja sa aktivnosti kojima bi bila što kvalitetniji servis svojim članicama. Predstavnici Komore su posjetili značajan broj svojih članica, obavili razgovore o tome šta je potrebno uraditi u narednom periodu kako bi se firmama omogućio iskorak u poslovanju. Kako su većina predstavnika firmi članica Komore izjavili da je neophodna saradnja sa firmama u zemljama iz okruženja, poduzete su konkretne aktivnosti.

BG1

Nakon kontakata i obavljenih poslovnih susreta u PK Vojvodine, uspostavljen je kontakt i sa Privrednom komorom Beograda. Početkom juna je realizovan sastanak u Privrednoj komori Beograda na kojem se razgovaralo o mogućnostima saradnje privrednih subjekata beogradske regije i Tuzlanskog kantona. Istaknuta je potreba zajedničkog poslovanja i kvalitetnijeg povezivanja u narednom periodu. Razgovarano je zajedničkim nastupima na brojnim sajamskim manifestacijama u Srbiji i Bosni i Hercegovini, pomoći pri realizaciji sajamskih nastupa, zajedničkih postavki, promocije firmi, proizvoda, usluga.

BG2

Kako bi se što kvalitetnije pristupilo realizaciji svega pomenutog, dogovoreno je da se početkom septembra organizuju poslovni susreti u Privrednoj komori Beograda gdje će domaći i privrednici sa područja Tuzlanskog kantona razgovarati o načinima povezivanja te zajedničkim nastupima na trećim tržištima. Delegaciju privrednika sa područja Tuzlanskog kantona činili su Almir Mešić sekretar Udruženja za građevinarstvo i IGM te Dino Kalesić sekretar Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam. Izuzetno profesionalnu i spremnu na saradnju ekipu PK Beograda sačinjavali su  Velimir Radojević koodrinator sektora za industriju, Ljiljana Brajović koordinator sektora za usluge, Miodrag Veseli kooridnator sektora za poljoprivredu, koordinator u Centru za ekonomske odnose s inozemstvom Iva Mihailović, kao i pomoćnik direktora Vidosava Džagić. Za očekivati da će i ovi poslovni susreti doprinijeti kvalitetnom povezivanju privrednika dvije regije, dovesti do konkretnih poslovnih poduhvata te učvrstiti međukomorsku saradnju privrednih komora Beograda i Tuzle.

BG3