logo tekst 6     

- Održan Osječki proljetni sajam - Zahvaljujući izuzetno dobrim, međukomorskim odonosima sa HGK Županijska komora osijek, Komora Tuzla organizovala nastup svojih članica –

 Osijek1

U Osijeku je održan Osječki proljetni sajam. Na više od 2.500 m2 zatvorenog i 8.000 m2 otvorenog izložbenog prostora, sajam je ove godine okupio 170 izlagača iz Hrvatske i inozemstva. Ujedno, bila je ovo prva manifestacija održana u novoizgrađenom Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije vrijednom 9,5 milijuna eura. Svečanost otvaranja Sajma i Centra proteklo je uz prisustvo Andreja Plenkovića premijera Hrvatske. "Političko strukturni okvir koji je ova Vlada napravila u svim slavonskim županijama čini dodatnu vrijednost. Ukupne investicije su sada na oko 2,5 milijarde eura", poručio je premijer Plenković.Sajam, koji je trajao tri dana, ponudio je posjetiocima domaće proizvode brojnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i udruga, a iz domene agrara bila je izložena i nezaobilazna poljomehanizacija. Osječki sajam, organizator ove privredne manifestacije, priredio je bogat prateći sadržaj pa su se tokom sva tri dana sajma u dvoranama modernog Gospodarskog centra, održavale radionice i predavanja u saradnji s Hrvatskom agencijom za poljoprivredu i hranu, Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, Ekonomskim fakultetom i Fakultetom agrobiotehničkih znanosti u Osijeku, Udruženjem obrtnika Osijek i Turističkom zajednicom Osječko-baranjske županije. Prethodnih godina trajanja ove značajne sajamske manifestacije, na bivšu lokaciju na Pampasu, mnogi su građani Osijeka odlazili tramvajem. S obzirom na poziciju nove lokacije Osječko-baranjska županija je u suradnji s Gradskim prijevozom putnika (GPP) za sve posjetitelje osigurala i besplatnu autobusnu liniju koja je putvnike vozila od Gajevog trga do Gospodarskog centra.
"Nakon desetljeća sajmovanja na neadekvatnom prostoru Pampasa, kako je župan Anušić i najavio na prošlom, jesenskom sajmu, sada je za sve gospodarske aktivnosti na području Osijeka i Osječko-baranjske županije konačno izgrađen moderan i funkcionalan prostor, primjeren različitim poduzetničkim aktivnostima. Novi će Gospodarski centar OBŽ imati multifunkcionalnu ulogu te će osim sajmovanja služiti za održavanje manjih ili većih kongresa, konferencija, seminara i niza drugih aktivnosti usmjerenih jačanju gospodarske aktivnosti na istoku Hrvatske", rekao je zamjenik župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić i podsjetio kako je riječ o investiciji vrijednoj oko 9,5 milijuna eura. Pročelnica županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović naglasila je kako Proljetni sajam uz izložbeno-prodajne sadržaje donosi i niz dodatnih programa.

Osijek2

"Središnje mjesto je pozornica za niz različitih događanja. Organizovani su zabavni sadržaji i glazbeni nastupi više izvođača, istovremeno u dvoranama stručna predavanja, a poseban dio sajma rezerviran je za predstavljanje gospodarskih i ostalih komora. Drugog dana Sajma je na centralnoj pozornici održan program koji je organizirao Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek s ciljem promocije lokalnih proizvoda kao turističkih aduta županije. Potom su se predstavili frizeri i kozmetičari nudeći posjetiteljima svoje usluge", kazala je pročelnica Katavić Milardović.
Direktorica tvrtke Osječki sajam Vesna Grbeša istakla je kako su ponuda i programi Sajma različiti, s tim da je naglasak na poljoprivredi, prehrani i obrtništva, ali i stanovanju, autoindustriji, uređenju okućnica i vrtova. "Raduje da su za ovogodišnju sajamsku priredbu interes iskazale brojne tvrtke, obrti, OPG-ovi i ostali gospodarski subjekti, pa se na najsuvremenijem izložbenom i sajamskom prostoru u regiji predstavilo 170 izlagača iz zemlje i inozemstva, i to na više od 2.500 m2 zatvorenog i 8.000 m2 otvorenog izložbenog prostora", rekla je Grbeša.
Organizator 29. osječkog proljetnog sajma i 23. obrtničkog sajma u Osijeku, bila je firma Osječki sajam d.o.o., a u saradnji s HGK ŽK Osijek, Hrvatskom obrtničkom komorom i HOK OK Osječko-baranjske županije, pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka.

Osijek2

Zahvaljujući izuzetno dobrim, međukomorskim odonosima sa HGK Županijska komora osijek, Kantonalna privredna komora Tuzla je bila u mogućnosti organizovati nastup svojih članica na ovoj značajnoj sajamskom manifestaciji. Zajedničku izložbenu postavku koju Kantonalna privredna komora Tuzla već godinama organizuje za svoje članice pod nazivom "Privreda TK", sačinjavale su firme članice: „Transturist“ Tuzla, „Golden tours“ Tuzla, Hotel „Vertigos“ Tuzla, „Corn flips“ Srebrenik, „Mlin Nezić“ Gradačac, „Pašnjak“ Tuzla, Hotel „Tehnograd“ Tuzla, „Fana“ Srebrenik, „Izazov“, Kalesija, „TQM“ Lukavac, Etno restoran „Bardak“ Đurđevik, „Borplastika“ Tuzla, „Bosfor Stil“ Živinice, "Wortmanmetal" Tinja, "Lović&CO" Lukavac, "Terme Ozren" Petrovo "Radius" Gračanica, "Eko život" Tuzla, Turistička zajednica Grada Tuzla, Turistička zajednica Tuzlanskog kantona.