logo tekst 6     


- 59. Međunarodni sajam namještaja, opreme i unutrašnje dekoracije -

BGnamjestaj


Međunarodni sajam namještaja, opreme i unutrašnje dekoracije, 59. po redu, i prateća manifestacija, 59. Međunarodni sajam mašina i alata za drvnu industriju, otvoreni su 6. oktobra u Beogradu.
Na Sajmu namještaja predstavlja se više od 120 izlagača iz Srbije, Turske, Bosne i Hercegovine, Italije, Njemačke, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Poljske, Kine i Slovenije.

Posjetioci imaju priliku vidjeti proizvode visokog kvaliteta i dizajnirane komade svjetskog renomea a izlagački program Sajma namještaja objedinjuje sve segmente opremanja i uređenja enterijera, eksterijera, objekata različitih namjena, prateći stilove i potrebe savremenog čovjeka u životnom prostoru i radnom ambijentu, istakli su organizatori.

Na Sajmu namještaja promovisani su dizajneri i umjetnici koji su prezentovali nove dizajnerske linije, koncepte i ideje za namještaj i enterijer, u programima kao što su “Design talks” i Izložba mladih dizajnera, koja predstavlja mlade i perspektivne autore, fakultete i škole.

Pored izložbenog dijela organizovana su i stručna predavanja, panel diskusije i radionica o trendovima u dizajnu enterijera, upotrebi određenih materijala ili tehnikama uređenja prostora.

Na Sajmu mašina i alata za drvnu industriju pored ostalog su predstavljene mašine za sječenje, rendanje i oblikovanje drveta, materijali i repromaterijali koji se koriste u procesu obrade drveta, te dodatna oprema i alati.

Predstavljene su najsavremenije mašine koje omogućavaju visoku preciznost primarne obrade drveta, izrade i završne obrade, kao i pilane, sušare i mehanički, električni i pneumatski alati, ali i softveri za projektovanje i upravljanje proizvodnjom, digitalna rješenja za optimizaciju procesa obrade drveta i automatizovane sisteme.

Kantonalna privredna komora Tuzla prisutna je na ovoj značajnoj sajamskoj manifestaciji Beogradskog sajma. Organizovana je tradicionalna zajednička postavka pod nazivom "Privreda Tk" na kojoj su predstavljeni proizvodi i usluge firmi, članica Komore, "Bosfor stil" Živinice, "Yavuz" Srebrenik, "Izazov" Kalesija, "Senex" Čelić, "Kabinet" Bijeljina, "Herceg" Srebrenik, "Vertigos" Tuzla, Turističkia zajednica grada Tuzla, "Felah studio" Tuzla. Uz njih, na zajedničkoj komorskoj postavci su izloženi i katalozi firmi "Ramex" Kladanj, "Malak janj" Donji Vakuf, "Artisan" Tešanj a posredstvom Kantonalne privredne komore Tuzla, Bosnu i Hercegovinu na sajmostalnoj postavci predstavlja i firma "Standard" Prnjavor.

Sajam namještaja traje do 11. oktobra, a Sajam mašina i alata za drvnu industriju do 10. oktobra.