logo tekst 6     

- Najveća manifestacija regiona jugoistočne Evrope -

Namjestaj1

Na Beogradskom sajmu su održani 60. Međunarodni sajam namještaja, opreme i unutrašnje dekoracije (UFI) i 60. izdanje Međunarodnog sajma mašina i alata za drvnu industriju (UFI). Najveća je ovo manifestacija regiona jugoistočne Evrope, koja već decenijama postavlja standarde i predstavlja najnovije tendencije, stilove i tehnologije u obradi drveta, proizvodnji i distribuciji namještaja. Jubilarno izdanje manifestacije otvorila je ministarka privrede u Vladi Republike Srbije Adrijana Mesarović.
Kao vodeća sajamska manifestacija u industriji nameštaja i pridruženim privrednim granama već šest decenija predstavlja regionalno središte za sajamsku promociju i razvoj domaćih i međunarodnih brendova i pruža reprezentativan uvid u najnovije trendove, inovacije, dizajn i napredne tehnologije u ovoj značajnoj privrednoj delatnosti.
Koncepcijski oslonac Sajma nameštaja je i promocija dizajna nameštaja i umetnika - dizajnera, čija prisutnost i angažman donose dodatnu vrednost događaju i doprinose celokupnom iskustvu posetilaca. Predstavljajući nove dizajnerske linije, koncepte i ideje za nameštaj i enterijer, u programima kao što su Design Talks i Izložba mladih dizajnera, oni unose preko potrebni duh inovativnosti i kreativnosti i izvor su inspiracije za posetioce kako da urede svoje prostore.
Domaći i strani izlagači, renomirani proizvođači namještaja, dizajneri, distributeri, trgovci i drugi profesionalci, predstavili su širok spektar namještaja za različite prostorije i namjene (stambeni, kancelarijski, dječji, baštenski, kuhinje, spavaće sobe, garniture i još mnogo toga), različite stilove namještaja (moderne, klasične, minimalističke, rustične). Nisu izostali ni drugi elementi enterijera, kao što su rasvjeta, dekorativni predmeti i ostali dodaci koji doprinose kompletnom izgledu i opremanju stambenog ili poslovnog prostora.
Sajam namještaja održavao se u halama 1, 1A, 2, 3 i 3A i predstavilo se ove godine više od 100 izlagača iz Srbije i inostranstva. 60. Međunarodni sajam mašina i alata za drvnu industriju održavao se u hali 5 Beogradskog sajma od 1. do 5. oktobra i trajao je dan kraće od Sajma nameštaja. Ponudom je ispraćen jedan od glavnih ciljeva u oblasti razvoja obrade drveta - automatizacija i digitalizacija proizvodnih procesa, tehnologija koje omogućavaju proizvođačima da smanje troškove, povećaju efikasnost i poboljšaju kvalitet proizvoda. Izložbeni program obuhvatao je širok spektar mašina i alata za visoku preciznost primarne i završne obrade drveta, pilane, sušare, mehaničke, električne i pneumatske alate, kao i paletu repromaterijala za izradu namještaja.
Sajam je kao i prethodnih 59 godina, bio prilika za poslovne susrete i sklapanje novih partnerstava, ujedno i platforma za razmjenu znanja, ideja i inovacija. Održavanje sajma u šest decenija svjedoči o posvećenosti njegovanju estetskog i funkcionalnog doživljaja u opremanju ambijenta u kome boravimo, radimo i živimo.

Namjestaj2


Sajam namještaja u Beogradu, kao prvorazredni događaj u sferi proizvodnje i distribucije nameštaja u jugoistočnoj Evropi, svoju višedecenijsku poziciju uzora u ovoj djelatnosti potvrdio je i ove godine u jubilarnom izdanju, strateškim pristupom u organizaciji, kvalitetom ponude i učešćem u savremenim tokovima ove industrijeske oblasti.
I ove godine je među izlagačima Kantonalna privredna komora Tuzla sa zajedničkom postavkom "Privreda TK", proširenom firmama iz cijele BiH.