logo tekst 6     

 
Međunarodni sajam namještaja, opreme i unutrašnje dekoracije (UFI) je najvažniji događaj u regionu jugoistočne Evrope u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije namještaja.

Sajam će u okviru Beogradskog sajma biti održan od 6. do 11. oktobra.

Kantonalna privredne komora Tuzla će ove godine biti sastavni dio ove značajne sajamske manifestacije.

Kantonalna privredna komora Tuzla poziva sve firme iz oblasti drvoprerađivačke industrije na području Bosne i Hercegovine da se odluče za učešće na velikom i značajnom sajmu u Zagrebu. Za kataloško predstavljanje djelatnosti Komore na Sajmu namještaja, Beogradski sajam će osigurati zajednički izložbeni prostor.

Poslovnim posjetiteljima koji će sajam posjetiti u organizaciji Komore, Beogradski sajam osigurat će b2b susrete u terminu po dogovoru.

Za sve firme koje odluče izlagati na Sajmu a posredstvom Kantonalne privredne komore Tuzla, menadžment Beogradskog sajma i Sajma namještaja, će odobriti i posebne finansijske uslove.

Nadamo se velikom odzivu firmi iz drvoprerađivačke oblasti i industrije namještaja, članica Komore, firmi sa područja Tuzlanskog kantona te cijele Bosne i Hercegovine a sve u cilju uspješnog nastupa Kantonalne privredne komore Tuzla s izlagačima na ovogodišnjoj Ambienti.

Za sve dodatne informacije, slanje prijava, podatke vezane za zajedničku postavku, samostalan nastup, transport eksponata, cijene i fakture,
izvolite nas kontaktirati - kontakt osobe  Almir Mešić, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., 061/637-060, Dino Kalesić, 061/164-311, 035/369-562, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

APPLICATION FORM - P R I J A V A - P R I J A V A

 

Za sve dodatne informacije, kontakt irati: Aleksandar Pavić, koordinator - tel: +381 (0)11 2655-831, Tamara Stojanović, saradnik na projektu - tel: +381 (0)11 2655-919, ili putem maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  ili klikom na sliku dole...

 

 BGnamjestaj

O Sajmu:
Kao vodeća sajamska manifestacija u industriji nameštaja i pridruženim privrednim granama predstavlja regionalno središte za sajamsku promociju i razvoj domaćih i međunarodnih brendova i pruža reprezentativan uvid u najnovije trendove, inovacije, dizajn i napredne tehnologije u ovoj značajnoj privrednoj delatnosti. Na takav način vrši pozitivan uticaj, čini vidljivijom i promoviše i lokalnu i regionalnu industriju, podstiče inovacije i kreativnost, diže na viši nivo obrazovanje i stručni razvoj, a posredno promovišući turizam doprinosi i očuvanju lokalnog identiteta.

Izlagači iz zemlje i inostranstva, renomirani proizvođači nameštaja, dizajneri, distributeri, trgovci i drugi profesionalci, predstavljaju širok spektar nameštaja za različite prostorije i namene, uključujući stambeni, kancelarijski, dečji, baštenski, kuhinje, spavaće sobe, kupatila, garniture i još mnogo toga. Posetioci imaju priliku da vide i isprobaju i različite stilove nameštaja, uključujući moderne, klasične, minimalističke, rustične. Ne izostaju ni drugi elementi enterijera, kao što su rasveta, tepisi, zavese, dekorativni predmeti i ostali dodaci koji doprinose kompletnom izgledu stambenog ili poslovnog prostora.

Pored izložbenog dela, svim učesnicima se nude i brojni paralelni programi – stručna predavanja i panel diskusije i radionice o trendovima u dizajnu enterijera, upotrebi određenih materijala ili tehnikama uređenja prostora. Česte su prezentacije renomiranih dizajnera nameštaja i stručnjaka iz industrije koji dele svoje znanje i iskustvo sa posetiocima. Neizostavna su i takmičenja i nagrade u oblasti dizajna nameštaja.

Svi oni zajedno – proizvođači, distributeri, dizajneri, trgovci, investitori, arhitekte, poslovni kupci i javnost – imaju priliku ne samo da se upoznaju sa najnovijim proizvodima i trendovima u industriji nameštaja, nego i da uspostave poslovne kontakte, da pregovaraju o saradnji, zaključe poslovne sporazume i ostvare prodaju, da iskoriste izvanrednu platformu za umrežavanje i promociju poslovnih aktivnosti u industriji nameštaja.

Koncepcijski oslonac Sajma nameštaja su dizajneri, čija prisutnost i angažman donose dodatnu vrednost događaju i doprinose celokupnom iskustvu posetilaca. Predstavljajući nove dizajne, koncepte i ideje za nameštaj i enterijer, u programima kao što su Design Talks i Izložba mladih dizajnera, oni unose preko potrebni duh inovativnosti i kreativnosti i izvor su inspiracije za posetioce kako unaprede svoje prostore. Preporučuju kako se određeni komadi nameštaja koriste i kako funkcionišu u stvarnom životnom okruženju, te kako odabrati materijale, oblike i boje da bi se postigla određena estetika i funkcionalnost. Uključeni u većinu edukativnih programa i aktivnosti, dizajneri pomažu u shvatanju manifestacije kao platforme za povezivanje sa drugim profesionalcima iz industrije i uspostavljanju kontakata sa proizvođačima, distributerima ili drugim dizajnerima za moguću buduću saradnju.

U kontekstu svog poslovnog značenja, ultimativni orijentir Sajma nameštaja su postali „veliki kupci“ ili „poslovni posetioci“ (poznati i kao „hosted buyers“). Radi se o ključnim akterima koji na sajam dolaze iz celog sveta s ciljem da ostvare poslovne veze i obave kupovinu nameštaja u većim količinama za razne namene – hotelske i trgovinske lance, stambene zgrade ili velike projekte. Njihove narudžbe od velikog su značaja za izlagače na sajmu, jer mogu obezbediti stabilan i veći obim prodaje te bolje uslove u smislu cene i isporuke. Veliki kupci podstiču direktne poslovne kontakte i saradnju bez posrednika, a često imaju specifične zahteve i potrebe koji motivišu izlagače da razvijaju nove proizvode, prilagođavaju postojeće ili unapređuju svoje proizvodne procese. Veliki kupci, poslovni posetioci, povećavaju vidljivost i reputaciju izlagača i prepoznatljivost njihovih brendova, a time se povećava vrednost izlagača i njihova pozicioniranost na tržištu. Za što efikasniju promociju kompanija i efektnije poslovne aranžmane tokom sajma, svima njima, ali i svim drugim učesnicima namenjen je B2B poslovni portal.

Sledeći aktuelne evropske i svetske trendove u industriji nameštaja, Sajam nameštaja nastoji da posetiocima predstavi sve ono što bi u tom kontekstu moglo da bude od značaja i interesa za izbor. Među tim trendovima prednjače: održivost i ekološka svest, jer sve veći broj proizvođača nameštaja koristi reciklirane materijale, drvo iz održivih izvora i ekološki prihvatljive boje i premaze; minimalistički dizajn (jednostavne linije, čisti oblici i funkcionalnost su ključne karakteristike ovog stila koji protežira jednostavnost, urednost i estetsku eleganciju); multifunkcionalni nameštaj, s obzirom na sve manje prostora i potrebu za praktičnošću, što uključuje sofe sa skladišnim prostorom, krevete sa ugrađenim fiokama, stolove koji se mogu pretvoriti u konferencijske ili blagovaonske stolove itd.); prirodni materijali – drvo, kamen, koža, pamuk ili bambus… – koji pružaju toplinu, teksturu i organski izgled, doprinoseći prirodnom ambijentu i osećaju udobnosti; vintage i retro nameštaj su ponovo u trendu, stariji komadi nameštaja ili oni inspirisani prošlim periodima imaju šarm i autentičnost koja privlači ljude (ovi komadi nameštaja mogu biti obnovljeni ili modernizovani kako bi se uklopili u savremene enterijere); udobnost i ergonomija (proizvođači se sve više fokusiraju na ergonomski dizajn kako bi pružili podršku kičmi i udobnost tokom sedenja ili spavanja, udoban nameštaj sa mekanim jastucima i pravilnom podrškom postaje prioritet za mnoge potrošače); digitalna integracija (sada postoje komadi nameštaja sa ugrađenim punjenjem USB uređaja, bežičnim punjenjem za pametne telefone, integrisanim zvučnicima ili LED osvetljenjem. Ova integracija tehnologije pruža praktičnost i modernost) itd.

Konačno, šlag na torti ove manifestacije su prestižne nagrade Zlatni ključ i Sajamski ključ, koje Beogradski sajam dodeljuje najinovativnijim i najuspešnijim izlagačima. Ova priznanja sve dobitnike i nominovane stavljaju u međunarodni kontekst i pripisuju im epitet izuzetnosti i upečatljivosti.

Istovremeno kada i Sajam nameštaja, održava se Međunarodni sajam mašina i alata za drvnu industriju, kompatibilna sajamska manifestacija koja svojim izvanrednim i obimnim sadržajem doprinosi razumevanju i razvoju proizvođačkog segmenta kompleksne industrije nameštaja.

sajamnamjestaja.rs