logo tekst 6     


- Poziv za prijavu kandidata za Obuku mentora praktične nastave u poslovnim subjektima -

GiZInfo2

Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona i Kantonalna privredna komora Tuzla raspisali su Javni poziv za prikupljanje prijava kandidata za “Obuku mentora praktične nastave u poslovnim subjektima”.
Trajanje obuke je 40 sati i realizovat će se kroz trodnevnu obuku u učionici i samostalno učenje polaznika. Obuka je osmišljena tako da razvija osnovne kompetencije za rad sa učenicima.

  • Polaznici obuke moraju ispunjavati sljedeće uslove:

1. da je u radnom odnosu kod poslovnog subjekta ili samostalno obavlja djelatnost, odnosno obrtnik ili njegov zaposlenik;
2. da ima minimalno isti nivo obrazovanja za obrazovni profil za koji se učenik školuje (III ili IV stepen obrazovanja) i radno iskustvo od najmanje tri godine na poslovima obrazovnog profila za koji se učenik školuje;
3. da nije pravosnažnom presudom osuđivan na kaznu zatvora za krivično djelo protiv ustavnog poretka, protiv čovječnosti i međunarodnog prava, protiv života i tijela, protiv spolne slobode i morala, protiv braka i porodice, protiv zdravlja ljudi, protiv javnog reda i pravnog prometa, podmićivanja ili krivično djelo protiv službene ili druge odgovorne funkcije osim ako je nastupila rehabilitacija po posebnom zakonu.

Kompletan tekst Javnog poziva objavljen je na web stranici Komore ( www.kpktz.ba) i Pedagoškog zavoda TK (www.pztz.ba ) i definiše uslove i način prijave kandidata.

Prijave kandidata se vrše elektronski, na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. dostavom potrebne dokumentacije.

  • Prijava na obuku treba sadržavati:


1. Uredno popunjen prijavni obrazac (u prilogu i na web stranici)
2. Uvjerenje da je kandidat u radnom odnosu kod poslovnog subjekta ili samostalno obavlja djelatnost, sa navedenom stručnom spremom uposlenika i godinama radnog iskustva. (uvjerenje izdaje poslovni subjekt i ovjerava se potpisom i pečatom odgovornog lica u poslovnom subjektu – Primjer uvjerenja je dostupan na web stranici Komore).
3. Kopija diplome stečene stručne spreme
4. Izjava kandidata da ispunjava uslove iz tačke 3.uslova (Primjer izjave je dostupan na webstranici komore)

Rok za dostavljanje prijava je ponedjeljak, 28.10.2024. godine nakon čega će se formirati grupe i polaznici obavijestiti o terminima održavanja obuka.

NAPOMENA: Kantonalna privredna komora Tuzla je kroz realizaciju projekta„Unapređenje okvira za integraciju dualno organizovanog obrazovanja u Tuzlanskom kantonu“ kojeg realizira na osnovu ugovora o lokalnoj subvenciji, a koji se provodi se u okviru programa „Održivi ekonomski razvoj i promocija zapošljavanja u Bosni i Hercegovini“ (SEDEP), kojeg sufinansiraju Vlada SR Njemačke i Vlada Švicarske, a provodi GIZ, obezbijedila finansijska sredstva za tri ciklusa obuke mentora u 2024. godini te je obuka za prvih 50 kandidata besplatna.

Sve dodatne informacije možete dobiti putem e-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Preuzimanje svih potrebnih dokumenata:

Izjava
Prijava
Javni poziv
Uvjerenje za mentore