logo tekst 6     


- Uskoro na Zagrebačkom velesajmu -

CroAgropress1


Najava sajmova – CroAgro, međunarodnog sajma poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije i Sajmova hrane i zdravog življenja
U zajedničkom terminu od 30. studenog do 3. prosinca na Zagrebačkom velesajmu održat će se CROAGRO, međunarodni sajam poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije i Sajmovi hrane i zdravog življenja.
Sajmovi imaju važnu ulogu u predstavljanju svih tema iz područja poljoprivrede, hrane i održivog življenja kao i promociju zanimanja u poljoprivredi.
Na sajmovima izlaže 416 izlagača iz 32 zemlje na više od 12 tisuća metara četvornih zatvorenog izložbenog prostora. „U skladu s motom Sajam kakav poljoprivreda zaslužuje, Croagro je pozicioniran kao središnje i nacionalno poljoprivredno događanje u RH koji okuplja poljoprivrednike, proizvođače i stručnjake iz cijele regije, a koji su prepoznale renomirane tvrtke i proizvođači iz poljoprivrednog sektora. Zbog sve zahtjevnijeg tržišta i jake konkurencije, brzog razvoja tehnologija i poljoprivrede, nastupa i predstavljanja tvrtki te svih relevantnih subjekata u sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije, ovaj sajam dobiva na značaju“ rekla je direktorica Zagrebačkog velesajma Renata Suša. „Cilj organizacije Sajma je postaviti najviše standarde i učiniti da ova manifestacija bude najznačajniji poljoprivredni događaj u Hrvatskoj i šire, a Ministarstvo poljoprivrede, uz pokroviteljstvo, je i organizator edukacija što potvrđuje da je poljoprivreda strateška gospodarska grana.“ rekao je državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak.

CroAgropress2


Na ovogodišnjem CroAGRO te Sajmovima hrane i zdravog življenja, od 10,00 do 19,00 sati, posjetitelje očekuju brojne popratne manifestacije promotivnog, prodajnog i kongresnog karaktera na kojima svi zainteresirani mogu pronaći relevantne informacije ili proizvode za sebe ili svoju gospodarsku djelatnost.
CroAGRO u izlagačkom, stručnom i edukacijskom segmentu uključuje poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, te poljoprivredne i prehrambene proizvode. Pokrovitelji sajmova su Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Odbor za poljoprivredu Hrvatskog sabora i Grad Zagreb.